Daarom kiezen voor infraroodverwarming

ClubGreen | augustus 19, 2021 | 0 | Bedrijven

Overweeg jij om te kiezen voor infraroodverwarming? Goed bezig! Met infraroodverwarming verminder je namelijk het energieverbruik en voelt de afgegeven warmte net als zonnestralen. Dat voelt behaaglijk warm! Steeds meer mensen kiezen daarom voor infraroodverwarming om één plek of meerdere plekken in huis te verwarmen. Benieuwd naar de belangrijkste voordelen van deze manier van verwarmen? Wij hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet in dit artikel. Lees snel verder!

1. De nieuwe manier van duurzaam verwarmen

In tegenstelling tot traditionele vormen van verwarming, werkt infrarood door straling en dusniet door convectie. Deze veilige straling verwarmt een ruimte of plaats. Omdat het muren, vloeren en plafonds verwarmt in plaats van de lucht (massa), is er minder vermogen nodig om hetzelfde warmteniveau te bereiken. In tegenstelling tot gas- of elektrische convectieverwarmers, is infrarood verwarming daarom ontzettend efficiënt en duurzaam te noemen. Elke gebruikte eenheid elektriciteit wordt namelijk omgezet in één nuttige eenheid specifieke warmte. Het installeren van infraroodverwarming is ook snel en goedkoop, omdat er geen leidingen voor nodig zijn. De panelen kunnen eenvoudig worden gemonteerd.

2. Stijlvol vormgegeven panelen

Het oog wil ook wel wat. In tegenstelling tot lelijke, voluminieuze radiatoren, zijn infraroodpanelen bijna vlak. Je kunt ze aan een wand of plafond bevestigen voor een discrete verwarmingsoplossing. De panelen kunnen worden aangepast, zodat ze in elke omgeving passen. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om een eigen foto op een infraroodpaneel te laten afdrukken! Infraroodverwarmingspanelen zien er niet alleen stijlvol uit. Ze nemen ook weinig tot geen ruimte in beslag. Je kunt ze hoger aan de wand bevestigen, waardoor je je geen zorgen meer hoeft te maken of meubels in de weg staan. Zorg er wel voor dat er een stopcontact/netvoeding aanwezig is, want anders kan het paneel niet aangesloten worden.

3. Helpt schimmel te voorkomen

Vocht en schimmel kunnen vervelende gezondheidseffecten hebben. Infraroodverwarming kan je helpen om een gezonde omgeving in jouw woning te behouden. Dit is natuurlijke een geweldig neveneffect van infraroodverwarming!

4. Minder energieverbruik

Omdat infraroodverwarming supperefficiënt is, weet je zeker dat je kiest voor een milieuvriendelijke verwarmingsbron. Minder enerigeverbruik betekent een lagere vraag naar opwekking. Er worden dus minder fossiele brandstoffen verbrand. Infrarood kan jouw energierekening verlagen en je helpen om een steentje bij te dragen aan het milieu!

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl