Duurzame verpakkingen in de horeca

ClubGreen | november 1, 2022 | 0 | Bedrijven

Veel klanten vinden duurzaamheid binnen een horeca belangrijk. Ze zijn dan ook bereid om hier meer voor te betalen. Wanneer je ook een steentje bij wil dragen voor een beter milieu, kan je denken aan herbruikbare verpakkingsmaterialen binnen jouw bedrijf. Dit zorgt ook nog eens voor goede reclame richting je consument.

Gezonde voeding en duurzame verpakkingen

Steeds meer mensen houden zich bezig met het klimaat en de problemen hieromheen. Gezonde voeding wordt steeds belangrijker, dit zie je doordat er steeds meer biologische gerechten op een menu komen te staan. Naast gezonde voeding worden duurzame verpakkingen ook steeds belangrijker. Gelukkig spelen de meeste bedrijven hier al op in. Duurzame verpakkingen zorgen voor een goed bedrijfsimago. Je kan hierbij denken aan bekers, borden, bestek, maaltijdbakken, rietjes en nog veel meer.

Duurzame maaltijdbakken binnen de horeca

Maaltijdbakken worden veel gebruikt in de horeca voor maaltijden zoals rijst, salade of pasta. Wanneer je duurzaamheid wil brengen binnen jouw bedrijf kan je beginnen met je maaltijden duurzaam te verpakken. Dit kan je doen met een duurzame maaltijdbak. Deze maaltijdbakken worden meestal gemaakt van de grondstof suikerriet, maar ze zijn er ook van karton, bamboe of papier. Deze maaltijdbakken zijn daardoor biologisch afbreekbaar.

Papieren rietjes niet echt ideaal

Plastic of papieren rietjes kopen, dat kan beter. Er zijn momenteel flink wat duurzame alternatieven, want ook papieren rietjes blijken niet zo geweldig te zijn. Papieren, rietjes zullen snel slap worden, waardoor kleine kinderen propjes in hun keel kunnen krijgen. Dit kan zelfs tot een verstikking leiden. Geen ideale situatie dus. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven op de markt.

Rvs rietjes als alternatief

Er worden jaarlijks ontzettend veel rietjes weggegooid. Deze rietjes worden vaak maar een keer gebruikt. Dat is zonde van het materiaal wat hiervoor wordt gebruikt. Wanneer je rietjes wil hergebruiken kan je rietjes kopen van rvs staal. Deze rietjes hebben geen schadelijke stoffen en zijn ontzettend stevig. Als je klaar bent na het gebruik van je rietjes kan je deze makkelijk schoonmaken of in de vaatwasser plaatsen. Als je voor een kindvriendelijk en duurzaam alternatief wil gaan kan je rvs rietjes kopen met een siliconen mondstuk. Deze rietjes zijn zachter en daarom ook kindvriendelijker.

Rietjes van bamboe kopen

Ook rietjes kopen van bamboe is een aanrader. Bamboe is milieuvriendelijk en de rietjes zijn ook nog eens herbruikbaar. Rietjes van bamboe kan je makkelijk met de hand afwassen, maar je kan de rietjes ook schoon koken in azijn met water. Wanneer je ze daarna goed laat drogen, zijn ze weer als nieuw.

Biologische afbreekbare rietjes voor in de horeca

Als je gaat voor duurzaam binnen de horeca dan zijn rietjes van rijstzetmeel en tapioca een aanrader. Deze rietjes zijn biologisch afbreekbaar, voor eenmalig gebruik en alleen voor koude drankjes. Wanneer je de rietjes gebruikt in je drankje, zullen ze na een half uur een beetje buigen, maar dat heeft verder geen invloed. Deze afbreekbare rietjes zou je zelfs kunnen eten, maar dat wordt niet aangeraden. Wel kan je met deze biologisch afbreekbare rietjes lekker genieten van je smoothie of andere sapjes.

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl