Handige tips om te investeren in duurzame verlichting voor in huis

ClubGreen | januari 7, 2023 | 0 | Wonen

Investeren in duurzame verlichting voor in huis is een geweldige manier om je energieverbruik te verminderen en op langere termijn geld te besparen. Dit komt in deze tijden natuurlijk goed van pas! Duurzame verlichting helpt niet alleen het milieu te beschermen, maar werkt net zo goed om een comfortabelere en efficiëntere leefruimte te creëren. Met de groeiende populariteit van energiebesparende verlichtingsoplossingen kunnen de beschikbare opties voor het upgraden van de verlichting in huis overweldigend zijn. Om je te helpen de juiste keuze te maken hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Soorten duurzame verlichting

Duurzame verlichting is elk type licht dat het energieverbruik vermindert en de levensduur van de lampen helpt verlengen. Veel voorkomende soorten duurzame verlichting zijn bijvoorbeeld LED, CFL, HID en gloeilampen. LED-verlichting staat voor light-emitting diode. Deze energiezuinige lampen gebruiken ongeveer 90% minder energie dan gloeilampen. CFL staat voor compacte fluorescentielampen, die een soort gloeilamp zijn maar ongeveer 75% minder energie verbruiken. HID staat voor high-intensity discharge, dat vaak wordt gebruikt in industriële omgevingen. Deze lampen gaan tot 10 keer langer mee dan gloeilampen en verbruiken ook ongeveer 75% minder energie. De meeste mensen kiezen er tegenwoordig voor om te investeren in LED-verlichting. Dit is een slimme keuze waar je geen spijt van zult krijgen.

Kleurtemperatuur

Kleurtemperatuur verwijst naar de tint van een lamp. Warme lampen lijken geel of oranje, terwijl koelere lampen blauw of paars zijn. Verschillende kleuren kunnen helpen de stemming in een kamer te bepalen en deze uitnodigender te maken. Warme inbouwspotjes zijn bijvoorbeeld een goede keuze voor woonkamers, slaapkamers en lounges, terwijl koelere lampen beter werken in keukens en eetkamers. Warmere lampen zijn meestal energiezuiniger dan koele lampen en zijn een goede keuze als je op zoek bent naar een duurzamere optie.

Ontdek verschillende verlichtings opties

Slimme verlichting opties, zoals verlichting die is aangesloten op het Wi-Fi-netwerk van een huis, kunnen helpen om een huis duurzamer te maken. Dit soort verlichting kan worden bediend via een smartphone-app, zodat je de perfecte verlichting kunt selecteren voor elke stemming of instelling. Zo kun je het energiebesparingspotentieel van de inbouwspots, wandlampen of plafondlamp maximaliseren en je huis duurzamer maken. Je kunt er ook voor kiezen om een dimmer te installeren. Zo zorg je ervoor dat je de verlichting niet de hele tijd volledig aan staat. Het is tegenwoordig ook mogelijk om een timer te koppelen aan de verlichting. Zo weet je zeker dat de lampen niet tot laat aan staan. Dit is vooral erg handig voor buitenverlichting. 

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl