3 mogelijkheden om het kantoor duurzaam te maken

ClubGreen | oktober 5, 2022 | 0 | Bedrijven

Net als de rest van de wereld, proberen wij Nederlanders steeds duurzamer te leven om een steen bij te dragen aan een groenere wereld voor onszelf, onze kinderen en (eventuele) kleinkinderen. We willen natuurlijk dat onze kinderen en (eventuele) kleinkinderen net zo kunnen genieten van buiten een potje te voetballen of te knikkeren met hun vrienden zoals wij, onze ouders en grootouders ook hebben genoten. Zo scheiden we onze afval om plastic bijvoorbeeld te hergebruiken, zijn in supermarkten die bekende Nederlandse plastic tasjes vervangen voor hergebruikbare groente- en fruittasjes en stappen we zoveel mogelijk op de fiets. Op werk kun je ook een steentje bijdragen om het kantoor duurzamer te maken. In deze blog hebben we een aantal tips voor je!

Richt het kantoor duurzaam in

Begin goed vanaf het begin door het kantoor op een duurzame manier in te richten. Ben je in het bezit van een eigen kantoorpand? Dan kun je bijvoorbeeld bijdragen aan de biodiversiteit door de buitenkant van het kantoor te bekleden met planten. Zorg voor goed geïsoleerde muren en ramen, zodat de warmte van binnen niet kan ontsnappen en je zo minder energie verbruikt en jezelf hoge energiekosten bespaart. Je kunt het kantoor ook op een duurzame manier inrichtingen. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Bij katoprojecten.nl bijvoorbeeld kun je terecht bij professionals om het kantoor op een stijlvolle, maar duurzame manier in te richten.

Bestel geen kleine pakketjes meer

Moet er voortdurend in jouw kantoor dingen online besteld worden? Zorg er dan voor dat er geen kleine bestellingen worden geplaatst, maar dat je zoveel mogelijk met elkaar probeert te bestellen zodat het tegelijkertijd binnenkomt. Je zult jezelf ten eerste een hoop verzendkosten besparen en ook wordt er minder verpakkingsmateriaal gebruikt dat uiteindelijk in de grote plastic soep in de Grote Oceaan belandt. Daarnaast maakt de postbezorger minder ritjes naar jouw kantoor, wat ook weer CO2-uitstoot bespaart.

Ga zuinig met elektriciteit om

Als er niemand op kantoor is, is het niet nodig om de computers en lichten aan te laten. Door alle computers volledig af te sluiten (stand-by verspilt net zoveel energie als het zetten van 30 kopjes koffie) en alle lichten uit te doen, ben je al op weg naar een duurzaam kantoor. Ook kun in plaats van normaal verlichting, ledlampen of spaarlampen gebruiken in ruimtes waar bijvoorbeeld het licht de hele dag aan moet staan.

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl