Duurzame kantoormeubelen: bouw mee aan een betere toekomst

ClubGreen | december 5, 2020 | 0 | Bedrijven , Green Blog

Je vraagt je misschien af waarom je als onderneming zou moeten kiezen voor duurzame kantoormeubelen. Het is logisch dat bedrijven weten dat het ontwerp van een kantoor invloed heeft op de productiviteit en het welzijn van werknemers. Dat je met de juiste kantoorinrichting een impact hebt op de planeet wordt vaak vergeten. Maar wat heb je aan een milieuvriendelijke werkplek als je nergens kunt zitten en je werk kunt doen? Gelukkig kan je dan kiezen voor duurzame kantoormeubelen en wij leggen je in dit artikel uit hoe makkelijk dat is.

Waarom het loont om in duurzame kantoormeubelen te investeren

De cijfers liegen er niet om. Jaarlijks vindt veel oud en afgeschreven kantoormeubilair zijn weg naar stortplaatsen. Wat dit extra wrang maakt is het idee dat die items zullen worden vervangen door kantoormeubilair dat over een paar jaar ook weer zal worden weggegooid. Althans als je niet kiest voor duurzame kantoormeubelen. Iets soortgelijks doet zich voor als bedrijven met bepaalde trends mee willen gaan en goede spullen vervangen door iets wat trendy is. Let er wel op dat je in beide gevallen dus geld kwijt bent en bijdraagt aan verspilling. Met duurzame kantoormeubelen kies je juist voor een goede lange termijn investering.

Het juiste meubilair voor het milieu

Nu vraag jij je misschien af wat duurzame kantoormeubelen dan precies zijn. Bij duurzaam denk je  misschien aan een modewoord, maar het is veel meer dan dat. Duurzaam staat voor ecologisch verantwoord, maar ook voor een visie waarbij je verspilling tegen gaat door goede, degelijke en betrouwbare producten te kopen voor je bedrijf. Wij bij Havic helpen je graag bij het vinden van de beste meubels voor op jouw kantoor en geven wat tips waar je op moet letten als je gaat voor groen.

Let op de materialen

Kiezen voor duurzaam is rekening houden met materialen die schadelijk zijn. Vermijd daarom verboden materialen en chemische behandelingen zoals PVC en benzidine kleurstoffen. Wij zorgen dat onze meubels altijd gemaakt zijn van de meest duurzame materialen en houden rekening met de laagst mogelijke uitstoot als het gaat om de productie van meubilair.

Duurzaam vervoer van jouw kantoormeubels

Als verantwoorde leverancier van meubilair aan bedrijven en ondernemingen weten wij dat het transport ook een impact heeft op het milieu. Daarom zoeken we naar de meest efficiënte wijze om ons meubilair te vervoeren en de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. 

Wij bieden gecertificeerde duurzame kantoormeubelen

Het goede nieuws is dat er veel meer bewustzijn is over duurzame producten. Hierdoor zijn er een aantal keurmerken en certificaten waardoor je weet dat jouw bureaustoel of archiefkast voldoet aan de eisen. Havic biedt een hele reeks producten die rekening houden met milieueisen en gecertificeerd zijn. Er wordt daarbij gekeken naar keuzes voor hernieuwbare materialen en de energie- en gezondheidseffecten. Zo’n certificaat helpt je dus in het kiezen van groen en verantwoord kantoormeubilair.

Duurzaam betekent ook een langere levensduur voor jouw kantoormeubels 

Naast het feit dat je het milieu helpt is de aankoop van duurzame producten ook een effectieve langetermijninvestering. Havic verkoopt meubelen die lang meegaan en die je dus minder vaak moet vervangen dan niet-duurzame opties. Onze meubels zijn ook functioneel en  comfortabel en jouw werknemers zullen er lang plezier van hebben. En hoe langer je jouw bestaande meubilair kunt gebruiken, hoe duurzamer het is.

Kies voor duurzame en flexibele kantoorinrichtingen

De huidige trend van flexibele kantoren sluit naadloos aan op duurzaamheid. Door flexibeler (lees doelgerichter) met jouw ruimte om te gaan bespaar je kosten en zorg je dat de productiviteit stijgt. Duurzame bureaus en opbergsystemen zijn daarop gebouwd en vloeiend te herconfigureren om aan de behoeften van jouw werknemers te voldoen. Zo blijft jouw kantoormeubilair langer relevant en bruikbaar.

Overtuigd? Wij sommen het nog even voor je op

De voordelen van duurzaam meubilair zijn veelvuldig. Je voorkomt ontbossing en vermindert je afvalbijdrage aan stortplaatsen. Bedenk ook dat je jouw directe omgeving verbetert door organische, duurzame meubelmaterialen te gebruiken. Die helpen de lucht om je heen te zuiveren en schadelijke emissies te beperken. Tot slot straalt je bedrijf een gezond en milieuvriendelijk imago uit en dat is erg aantrekkelijk in deze tijd. Neem dus nu contact op met Havic en wij leggen je met plezier uit hoe je kunt investeren in duurzaam meubilair voor jouw bedrijf.

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl