Kies voor natuurlijke verzorgingsproducten voor je lichaam

ClubGreen | januari 17, 2023 | 0 | Gezondheid

Het is belangrijk om je lichaam van top tot teen goed te verzorgen. Gebruik jij liever verzorgingsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten? Producten van Burt’s Bees voeden je huid met ingrediënten zoals eucalyptus, bijenwas, shea butter en granaatappel. Bovendien zijn alle producten vrij van parabenen, ftalaten, PLS en chemicaliën. Wil jij het hele jaar door wat extra liefde geven aan je huid en aan de rest van je lichaam en wil je daarbij ook aandacht hebben voor het milieu? Doe je voordeel met onze tips.

Waarom kies je voor natuurlijke verzorgingsproducten?

Natuurlijke verzorgingsproducten bevatten geen chemicaliën en geen schadelijke stoffen. De natuurlijke ingrediënten zijn bovendien vaak biologisch geproduceerd. Ze zijn daarom beter voor het milieu, maar dat niet alleen: ook je huid en de rest van je lichaam hebben baat bij deze verzorgingsproducten. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat allerlei stoffen in verzorgingsproducten niet goed zijn voor je lichaam. Zo zijn in steeds meer landen parabenen verboden als toevoeging aan cosmetica en verzorgingsproducten. Parabenen beperken de groei van schimmels en bacteriën. Er wordt veel onderzoek gedaan, omdat men denkt dat parabenen de hormoonhuishouding kunnen verstoren. Parabenen worden daarom steeds vaker vervangen door andere conserveermiddelen. Sommige mensen zijn gevoelig voor parabenen en kunnen last krijgen van een geïrriteerde huid. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, kies dan voor natuurlijke verzorgingsproducten.

De voordelen van natuurlijke cosmetica en verzorgingsproducten

Zeker als je een gevoelige huid hebt, kan je beter kiezen voor natuurlijke producten. Deze veroorzaken bijna nooit huidirritaties en allergieën. Heb je gevoelige en droge handen? Gebruik een crème of zalf op natuurlijke basis. Natuurlijke verzorgingsproducten bevatten vaak meerdere werkzame ingrediënten waar jouw lichaam voordeel bij heeft. Ook bij langdurig gebruik blijven deze producten effectief. Producten op basis van synthetische ingrediënten kunnen na verloop van tijd het natuurlijk evenwicht van de huid verstoren.

Het lezen van de verpakking

In Europa zijn regels opgesteld voor de ingrediënten in verzorgingsproducten. Ingrediënten worden op het etiket altijd op dezelfde manier beschreven zoals ze zijn opgenomen in de Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten (INCI). Dit helpt jou als consument om de ingrediënten te herkennen. De hoeveelheid van een ingrediënt staat niet op de verpakking vermeld, maar als je de fabrikant om meer informatie vraagt, is deze verplicht om jou de gevraagde informatie te geven. Daarom moeten er contactgegevens op de producten staan. Wil je meer weten, dan kan je dus altijd contact zoeken met de fabrikant.

Aandacht voor de verpakking zelf

Je bent geïnteresseerd in de inhoud van de verpakking, de effectiviteit ervan en de invloed op het milieu en het effect op je lichaam. Vergeet ook niet naar de verpakking zelf te kijken. Kies als het even kan voor een milieuvriendelijke verpakking die bijvoorbeeld gemaakt is van gerecycled materiaal. Producten waarin drijfgas is gebruikt kan je beter laten staan als je het milieu een warm hart toedraagt. Er zijn genoeg alternatieven beschikbaar.

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl