Met de smart #1 rijd je elektrisch en voordelig

ClubGreen | december 14, 2022 | 0 | Bedrijven

Met de introductie van de #1 zet Smart haar traditie voort van praktische stadsauto’s in een handzaam formaat. Aan dit nieuwe model ligt ook een nieuw elektrisch platform ten grondslag, waarmee Smart een visie realiseert die het automerk al vanaf haar geboorte voor zich zag.

De geschiedenis en toekomst van Smart

Smart’s concept van een compacte stadsauto kreeg voor het eerst vorm in de jaren tachtig. Het idee dat een auto voor onze volle stadscentrums niet alleen klein van formaat, maar ook groot in uitstraling kon zijn, bleek een schot in de roos. Niet alle oorspronkelijke concepten van Smart konden verwerkelijkt worden in de eerste modellen. Er was de hoop om met Smart de revolutie van elektrisch rijden te beginnen, maar dit liet nog even op zich wachten. Met de #1 als eerste exclusief elektrisch model maakt Smart deze toekomstdroom waar!

Met de Smart #1 rijd je elektrisch en voordelig

Elektrisch rijden is zuinig

Elektrisch aangedreven auto’s zijn vanwege een tal van redenen zuiniger en goedkoper dan auto’s met verbrandingsmotor. Een van de hoofdredenen is het feit dat ze efficiënter met energie omgaan. Dit houdt in dat bij het omzetten van elektriciteit naar voortbeweging er minder energie verloren gaat dan bij het omzetten van brandstof voor dezelfde afstand. Bij verbrandingsmotoren verliest men altijd energie die zich omzet in onder andere hitte of trillingen. Een elektromotor heeft dit veel minder, en door minder hitte en trilling slijten veel onderdelen ook minder snel!

Elektrisch rijden en belastingvoordelen

In Nederland en in veel andere landen is er nog een andere reden waarom de keuze voor een elektrische auto goedkoper uitvalt dan een nieuwe auto met verbrandingsmotor. Veel overheden doen op dit moment namelijk hun best om elektrisch rijden te stimuleren. Dit uit zich in de vorm van belastingvoordelen en subsidievoordelen. Zowel bij de koop van een auto, als bij het gebruik ervan. Er lopen namelijk nog veel gesubsidieerde programma’s met gratis laadstations in Nederland.

Elektrische voordelen “aan de pomp”

Maar ook wanneer elektrisch tanken oftewel “opladen” niet gratis is, blijven de financiële voordelen merkbaar in de portemonnee. Het opladen van een elektrische auto is veel goedkoper dan een volle tank, en je rijdt per kilometer duidelijk goedkoper dan in een auto met verbrandingsmotor. Voor de reikwijdte oftewel “range” van een elektrische auto hoef je het tegenwoordig ook niet meer te laten. Met een reikwijdte van tot wel 420 kilometer doet de smart #1 niet onder voor haar concurrenten met verbrandingsmotor.

Duurzaamheid en elektrisch rijden

Met de smart #1 rijd je zowel voordelig als ook groen. Met een elektrische auto draag je bij aan een revolutie in de manier waarop wij ons verplaatsen. Auto’s elektrisch laten voortbewegen is de eerste stap in het creëren van een wereld waarin ons transport volledig duurzaam een circulair is. De volgende stap is het verzorgen van duurzaam geproduceerde groene energie aan de laadpaal, maar zelfs met stroom van grijze, vervuilende energiebronnen is een elektrische auto nog altijd een kleinere aanslag op ons milieu. Ook wanneer je de productie meerekent.

Een stijlvolle stadsauto

Niet alleen is de aandrijftechniek helemaal van deze tijd, ook de aankleding van de smart #1 is actueel. Met haar SUV-achtige uiterlijk maar compacte formaat krijg je zowel de wendbaarheid van een stadsauto, maar ook de comfortabele instap van een hoger gelegen auto. De hogere zitpositie zorgt voor een beter overzicht, wat in een urbane situatie vaak van pas komt. Een moderne uitrusting en een elegant interieur garandeert dat jij je kan concentreren op wat belangrijk is voor jouw rijcomfort.

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl