Onze gids voor eetbare bloemen
ClubGreen | april 1, 2018 | 0 | ReceptenHey guys! Klaar om bloemen toe te voegen aan elke maaltijd? Ik weet dat ik …
Je zult niet versteld staan dat ik een liefhebber ben van alle bloemen, en onlangs heeft deze obsessie een beetje een gastronomische wending genomen … Na onderzoek naar het eten van bloemen voor eeuwen en het mijnen allemaal onze bloemistenvrienden voor een veel info als we konden, we hebben zoveel geleerd! Zoals het feit dat slechts enkele bloemen eetbaar zijn en dat verschillende bloemen zeer verschillende smaken hebben. Blijkbaar zijn eetbare bloemen zowel een wetenschap als een kunst. Wie weet? Lees verder voor een distillatie van wat we hebben geleerd.
Hieronder staat onze gids voor eetbare bloemen. Het is belangrijk op te merken dat niet elke bloem eetbaar is, daarom hebben we hieronder onze favorieten vermeld. Om een bloem veilig te laten zijn om te eten, moet hij bovendien biologisch en zonder pesticiden zijn gekweekt. Als je een tuin hebt, is het een geweldig idee om de zaden zelf te kopen en te laten groeien (zoveel voldoening!), Anders zoek je ze in gespecialiseerde supermarkten of reformwinkels.
Apple Blossom
Smaak Apple bloesem heeft een delicate zure en citrus-zure smaak.
Combineert met Past goed bij salades of als garnering nadat de bloemblaadjes zijn geglaceerd.
NOTEER Apple fruitzaden en wilde appelbloesems zijn giftig .
Rose
Smaak De rozenblaadjes hebben een delicate smaak die varieert van fruitig tot kruidig over een zoete ondertoon, afhankelijk van het type roos en de kleurintensiteit. Hoe intenser de kleur, hoe sterker de smaak.
Combineer met Rozenblaadjes zorgen voor frisheid bij drankjes en salades. Je kunt er ook een rozenblaadjesjam uithalen!
LET OP Vergeet niet om de witte delen van de onderkant van de bloembladen te verwijderen voor consumptie.
Pansy
Smaak Ook bekend als Viola x Wittrockiana, viooltjes hebben een zoete groene en grasachtige smaak.
Combineer met Voeg ze toe aan salades, of kristalliseer ze voor een decoratieve garnering op cakes of romige desserts.
Tulip
Flavour Tulip bloemblaadjes hebben een heldere textuur en zoete sla of erwteachtige smaak.
Combineer met Voeg tulpenbloemblaadjes toe aan salades of sandwiches voor een vleugje kleur en smaak.
NOTEER Vergeet niet om de stuifmeel en stigma’s voordat je tulpen aan je eten toevoegt. Sommige mensen hebben allergische reacties op tulpen, als je huiduitslag of gevoelloosheid ervaart door tulpen aan te raken, eet ze dan niet.
Lila
Smaak Seringen hebben een uitgesproken bittere, citroenachtige smaak.
Nasturtium
Smaak De hele bloem kan worden gegeten, met de bloesems van de Oostindische kers proeven van een zoete, pittige smaak, terwijl de bladeren hebben een gepeperde toets.
Combineer met Ze voegen een vleugje pittigheid toe wanneer ze worden gemengd met salades, of fijngehakt en gebruikt als garnering.
Hibiscus
Smaak Hibiscusbloesems smaken als cranberry en heb een scherpe en citrus smaak.
Combineer met Voeg stroken van hibiscusbloesems toe aan salades voor smaak en kleur, of droog de bloemblaadjes uit voor een thee met citroensmaak.
Paardebloem
Smaak Jonge madeliefjes hebben een zoete en honingachtige smaak, terwijl de rijpe meer bitter en aards zijn, met een nootachtige smaak. Paardebloemknoppen smaken beter dan de eigenlijke bloem.
Combineer met Gebruik de bloembladen als garnering in desserts, salades of hartige gerechten.
Lavender
Smaak Lavendel heeft een zoete, bloemige, citrus smaak, met tonen van muntachtige en rozemarijnachtige aroma’s.
Combineer met Maak lavendel-suiker en voeg het toe aan sorbets, jam of gelei. Strooi wat in groentebouillon om een saus voor vleesgerechten te maken, of voeg er wat toe in stoofschotels of met wijn gereduceerde sauzen voor een extra vleugje smaak.
LET OP Lavendelolie kan giftig zijn. Voeg niet toe aan voedsel voor consumptie.
Saffraan
Smaak Het enige deel van de saffraanbloem dat wordt gebruikt in voedsel is het kenmerkende rode stigma. (Twee andere goedkopere alternatieven voor saffraan zijn kurkuma en saffloer.) Het creëert een onderscheidende gouden kleur in gerechten en de smaak varieert afhankelijk van waar de bloem wordt gekweekt. Het is ook bekend om anders te smaken voor verschillende mensen, maar het heeft een intense smaak die varieert van bitter tot zoet.
Combineer met Saffraan paren vooral goed met zeevruchten, meestal in de sauzen. Voeg tijdens het koken saffraan toe aan de saus en voeg deze direct voor het opdienen aan het gerecht toe. Voeg toe aan bouillabaisse, paella en risottos.
Viola
Smaak Deze bloem heeft een zoete, geparfumeerde smaak, met een smaak die vergelijkbaar is met sla.
Combineer met Voeg altviool toe aan salades voor extra smaak en kleur, of kristalliseren en toevoegen aan taart, desserts of ijsdranken voor decoratie.
LET OP Niet alle Viola-bloemen zijn veilig om te eten: alleen Viola cornuta, Viola hybrida, Viola tricolor, Viola x williamsiana, Viola x Wittrockiana (Pansy) en Viola odorata zijn eetbaar.
Dianthus
Smaak Ook bekend als anjers. De meeste van deze bloemen hebben een aangename kruidige, bloemige smaak en een lichte kruidnagel- en nootmuskaat-achtige smaak.
Combineer met Ze kunnen kleur aan gerechten toevoegen wanneer ze worden gebruikt als garnering voor desserts, soepen, salades. Of u kunt hen zelfs in een glas wijn voor een extra pittige smaak onderdompelen.
NEEM NOTA Vergeet om de bittere witte basis van de bloemen vóór het eten niet weg te snijden.
Vlierbloem
Smaak Heeft een bloemige, vanille-achtige smaak.
Combineert met Meest gebruikt om vlierbloesem hartig te maken, en maakt ook een mooie garnering over desserts of drankjes. Ze kunnen ook worden gedroogd en in warm water worden gedrenkt om vlierbloesemthee te maken.
Marigold
Smaak Goudsbloemen hebben een soortgelijke smaak als saffraan, met een aangenaam bittere, citrusachtige smaak, dus het is ook bekend als de “Arme Man’s Saffraan”, omdat het meer beschikbaar en goedkoper is in vergelijking met saffraan.
Combineer met Voeg ze toe aan salades, sandwiches of warme desserts voor extra pit.
LET OP Alleen de bloembladen zijn eetbaar, en goudsbloemen kunnen schadelijk zijn wanneer ze in grote hoeveelheden worden ingenomen, slechts af en toe met mate consumeren.
Daisy
Smaak Madeliefjes hebben een mild bittere smaak.
Combineer met Madeliefjes zijn meestal gebruikt als versieringen en garnituren, en kan worden gedroogd om daisy flower tea te maken.
Day Lily
Flavour Daglelies hebben een zoete, enigszins plantaardige smaak.
Combineer met bloemblaadjes zijn een goede aanvulling op salades en soepen en kunnen dat ook worden toegevoegd aan roerbakgerechten en zelfs gekookt en gegeten als groente.
NOTEER Ook bekend als Tiger Lilies, zijn daglelies uit de Hemerocallidoideae familie eetbaar, die van de Liliaceae familie, ook bekend als Tiger Lilies , zijn giftig en moeten zeker niet worden geconsumeerd.
Gewapend met al die info, kun je niet verder gaan en je bloemen opeten!
Foto’s van bloemcocktails en cake genomen tijdens een Molten Store evenement . Illustraties door Natalie Ong.