Tips om horecabedrijven te verduurzamen 

ClubGreen | november 29, 2023 | 0 | Bedrijven

Duurzaamheid is geen trend meer. Het is de standaard geworden. Het is wat de consument verwacht. Dit zien we ook duidelijk terug in de horeca. Steeds meer restaurants voeren veranderingen door om te verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan lokaal inkopen doen, minder dierlijke producten serveren en het gebruik van apparatuur met een beter energielabel. Op allerlei verschillende vlakken proberen ze te verduurzamen en hun groene karakter aan de buitenwereld te tonen. 

Toch niet altijd gemakkelijk. Zeker niet als je als restauranteigenaar eigenlijk al jaren hetzelfde doet. Het is lastig om oude gewoontes op te geven en veranderingen door te voeren. Het is echter wel noodzakelijk om overeind te blijven in de huidige tijden. Maar hoe pak je dit aan? Waar moet je beginnen bij het verduurzamen van jouw restaurant of horecabedrijf? In dit artikel geven we enkele tips.

Kies voor apparatuur met een hoog energielabel 

Ten eerste is het belangrijk om rekening te houden met het soort apparatuur dat je aanschaft. Als je al jaren dezelfde apparaten gebruikt, zal je merken dat deze door de jaren heen steeds meer energie gaan verbruiken. Zeker in tegenstelling tot de apparaten die nu verkrijgbaar zijn. Barkoelkasten van pakweg tien jaar geleden zijn absolute energievreters als je ze vergelijkt met de koelkasten van nu. Daarom loont het zeker om deze apparaten te vervangen. Het is even een investering, maar hier heb je op de lange termijn ook zeker profijt van. 

Heb je dus nieuwe apparatuur nodig of merk je dat de energierekening steeds hoger wordt? Dan is het verstandig om goed te informeren naar de verschillende mogelijkheden. Met de apparaten van Horeca Gemak haal jij alles in huis wat nodig is om je restaurant of bar compleet te maken en is het ook nog eens mogelijk om deze verder te verduurzamen. Zo sla je eenvoudig twee vliegen in één klap. 

Gebruik duurzame ingrediënten 

Ook is het goed om op de ingrediënten te letten die je gebruikt. Door lokaal inkopen te doen en enkel producten te kopen die duurzaam gehouden of geteeld zijn, versterk je het duurzame imago van je bedrijf. Bovendien zijn deze producten ook nog eens veel lekkerder. Je betaalt hier over het algemeen wel iets meer voor, maar het wordt door gasten zeker gewaardeerd en geeft identiteit aan jouw bedrijf. 

Om te besparen en duurzamer te koken is het ook aan te bevelen om met het seizoen mee te koken. Bijvoorbeeld door elk seizoen een ander menu samen te stellen en enkel seizoensproducten te gebruiken. Deze zijn goedkoper en ontzettend duurzaam als je ze lokaal inkoopt. 

Kleinere menukaart 

Sommige restaurants hebben een gigantisch menu. Fijn voor de gasten om enorm veel keus te hebben, maar het zorgt er ook voor dat je ongelooflijk veel producten standaard in huis moet halen. Hierdoor neemt de kans op voedselverspilling toe. Daarom is het beter om de menukaart te verkleinen en je vast te houden aan een selectie van enkel de beste gerechten. 

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl