Waarom kiezen voor elektrisch rijden heel belangrijk is

ClubGreen | januari 4, 2023 | 0 | Bedrijven

Een elektrische auto aanschaffen is natuurlijk helemaal hot maar ook een bijzonder groene keuze. Heb je wel genoeg van de huidige brandstofprijzen of is je auto gewoon aan vervanging toe? Overweeg dan zeker om voor een elektrische auto te kiezen. Zo denk je aan het milieu en kun je de fossiele brandstoffen die bepaald geen goede invloed hebben op de toekomst vaarwel zeggen.

Kijk en vergelijk voordat je een elektrische auto aanschaft

We hebben een paar belangrijke zaken waarmee je rekening moet houden als je een elektrische auto aanschaft, voor je op een rijtje gezet. Het is om te beginnen belangrijk dat je goed nadenkt over de aanschaf van een elektrische auto. Zeker als je nog wat twijfels hebt over dit type vervoermiddel en nog niet helemaal overtuigd bent dat dit de beste en meest groene keuze is, is het aan te raden de voor- en nadelen van elektrische auto’s en wagens die op fossiele brandstoffen rijden met elkaar te vergelijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het volgende:

  • Wat is het voordeligst rijden? Benzine of elektrisch? Brandstof is niet goedkoop maar de auto opladen (zeker dagelijks) kost je ook aardig wat. Dit kun je van tevoren berekenen zodat je weet waar je aan toe bent.
  • Kan ik overal waar ik wil de auto opladen? Dus zowel bij me thuis, onderweg of op het werk? Hiervoor heb je natuurlijk wel een goede en bij voorkeur snelle ev charger nodig.
  • Kijk goed hoeveel kilometers je met de elektrische auto kunt afleggen als deze volledig opgeladen is. De actieradius kan erg verschillen per model. Zeker als je dagelijks ver moet rijden, is het belangrijk dat dit ook kan en dat je de auto ook tussentijds kunt opladen.

Milieuvriendelijke keuze

Laten we wel zijn: een elektrische auto is zonder meer de beste keuze als we naar het milieu kijken en dat is natuurlijk heel belangrijk. Geen vieze uitlaatgassen meer van fossiele brandstoffen zoals benzine (en laten we maar meteen helemaal zwijgen van diesel) maar een schone auto die zeker niet onderdoet voor een ander exemplaar dat op brandstof rijdt. Dit is een voordeel waar je niet omheen kunt. Je laadt de auto op bij je thuis of onderweg op een van de vele oplaadpunten. Deze zijn er aardig wat en het worden er natuurlijk steeds meer, dus ernaar zoeken hoeft amper meer want je komt ze vanzelf wel tegen.

Groene keuze waarmee je rekening houdt met de toekomst

Een auto die elektrisch rijdt, is gewoon een groene keuze. Dit is voor jezelf belangrijk zodat je in een schone omgeving kunt leven en de lucht weer meteen een stuk zuiverder wordt. Laten we daarbij vooral niet vergeten wat het belangrijkste is: de toekomst. Als we de generaties na ons een schone wereld willen bieden, is overgaan op elektrisch rijden al een heel goede stap in de juiste richting. Daar doen we het immers voor want zo geef je de mensen na ons ook een goede kans op een prettig en gezond leven.

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl