Zo richt je duurzaam je tuin in!

ClubGreen | februari 4, 2022 | 0 | Wonen

Duurzaam leven is belangrijker dan ooit. We moeten allemaal ons steentje bijdragen voor een betere planeet, willen we er nog een tijdje van genieten. Gelukkig kun je dat al doen door je eigen tuin op een duurzame manier in te richten met een paar simpele tips en tricks. In dit artikel lichten we er een aantal voor je uit. Zo kun jij ook straks lang genieten van je tuin terwijl je ook nog eens duurzaam bezig bent.

Duurzame materialen

Ben je van plan om een lekker ligbed of loungeset in de tuin neer te zetten? Kijk dan bij aanschaf van tuinmeubels, potten en vlonders of de materialen duurzaam en eerlijk zijn. Zo kun je bij hout altijd het FSC-keurmerk checken. Hetzelfde geldt voor kokos bodembedekker als je bijvoorbeeld paden of borders wilt maken. 

Hergebruiken

Kies eens voor hergebruikte materialen zoals hout of steen. Dit kun je tegenwoordig gewoon via tweedehands sites of misschien wel bij een tuinwinkel kopen. Met je creativiteit geef je er zo een eigen draai aan. Je kunt grindtegels omdraaien of oude tegels opstapelen om er een nieuwe plantenbak of muurtje van te maken is zo gepiept. 

Composteren

Composteren is ook nog zoiets wat hartstikke handig. Gebruik organische meststoffen in je tuin of maak je eigen compost, want zo zorg je voor een rijk bodemleven. Je bespaart geld en het scheelt je in GFT-afval. Handig toch?

Sterke planten gebruiken

Kies eens voor een sterkere plant dan een mooie plant. Je kunt kijken naar inheemse soorten, want deze sterke planten zijn minder vatbaar voor ziekten of plagen en hoef je minder te bestrijden. Minder onderhoud en duurzamer!

Tuinverlichting

Niets is zo mooi als een verlichte tuin op een mooie avond en met led– of solar verlichting zorg je er ook nog eens voor dat je helemaal geen stroom verbruikt. Misschien is het in de aanschaf wat duurder, maar uiteindelijk scheelt dit type verlichting ook weer op je energierekening. 

Moestuin

Je eigen moestuin hebben is duurzaam. Het scheelt je geld en tijd om naar de supermarkt te gaan en de producten zijn vaak nog gezonder ook. Het allerleukste? Je krijgt er een nieuwe hobby bij!

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl