Hoe maak je je slaapkamer eco-friendly?

ClubGreen | augustus 19, 2021 | 0 | Bedrijven

Volwassenen brengen ongeveer 9 uur per dag door in de slaapkamer. Het is dus één van de belangrijkste kamers in huis. Zorg er daarom voor dat je je niet alleen comfortabel voelt in jouw slaapkamer, maar probeer de slaapkamer ook zo groen mogelijk te maken. In dit artikel geven we een aantal tips hoe je eenslaapkamer milieuvriendelijker kunt maken. 

Tip 1 – Biologisch bed- en lattenbodem

Een bed is niet gemaakt voor de eeuwigheid. Er komt vroeg of laat een moment dat je een nieuw bed nodig hebt. Als jij één van die mensen bent, zorg er dan voor dat de lattenbodem en het bedframe gemaakt zijn van natuurlijke en duurzame materialen. Kies bijvoorbeeld voor een bed met lattenbodem gemaakt van bamboe. Bamboe is een duurzaam materiaal en bovendien redelijk betaalbaar. Door haco bedden van bamboe te kopen, draag je dus bij aan een beter klimaat en bespaar je tegelijkertijd geld. 

Tip 2 – Milieuvriendelijk matras

Als het gaat om aankoopbeslissingen met betrekking tot matrassen, gaan mensen vaak voor een budgetkoop omdat ze geld willen besparen. Een matras van hoge kwaliteit is echter heel belangrijk voor een goede nachtrust, wat ook weer invloed heeft op de gezondheid en ons algehele welzijn. Ook vanuit het milieuoogpunt verdienen biologische matrassen de voorkeur boven de conventionele matrassen die gemaakt zijn van synthetische materialen. Dus, als je overweegt om een nieuw matras te kopen, zorg er dan voor dat deze biologisch is en ook onder eerlijke arbeidsomstandigheden is geproduceerd.

Tip 3 – Ledverlichting

Verlichting is belangrijk in elke ruimte in huis, dus ook in je slaapkamer. Oude conventionele gloeilampen hebben meestal veel energie nodig. Er zijn energiezuinige alternatieven. Probeer LED’s te gebruiken in plaats van conventionele lampen. Je zult versteld staan hoeveel geld je op de lange termijn kunt besparen door simpelweg over te stappen op een milieuvriendelijke lichtbron.

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl