Massage gun het beste draagbare massage apparaat

ClubGreen | januari 22, 2022 | 0 | Gezondheid , Wellness

In de sportwereld is er een nieuwe trend ontstaan. Er wordt momenteel veelvuldig gebruik gemaakt van een massage gun. Ook in de Wellness organisaties zie je deze steeds vaker terug komen. Deze mobiele masseur wordt door velen aangeprezen. Je moet er echt van houden of niet. Een andere keuze er tussen in is er niet. In deze blog kan je alles lezen wat je te weten kan komen over een massage gun. 

Wat is een massage gun precies? 

Een massage gun is een apparaat dat je met de hand moet bedienen. Dit apparaat heeft dezelfde knedende werking als die je hebt bij een deep tissue massage. Hierdoor kan je altijd en overal genieten van een heerlijke massage. 

Het apparaat maakt een trillende en kloppende beweging waarmee er druk gezet kan worden op de spieren en het spierweefsel. Hier zitten een aantal voordelen aan vast. Als je het hebt over die voordelen dan hebben we het over een kleinere kans om stijve spieren te krijgen na een pittige training, of een snellere revalidatie bij een blessure. 

Ook heeft het een positief effect op je spanning en stress in het algemeen. Ook draagt een massage gun bij aan een betere doorbloeding van de bloedsomloop. In de wereld van sporters en sportartsen wordt de massage gun al veelvuldig gebruikt.  Tegenwoordig vind je zo een massage gun ook steeds vaker in de privé sferen. 

De voordelen van een massage gun

De Massage gun mag dan wel ontwikkeld zijn om in de professionele sport wereld gebruikt te worden, maar als vanzelfsprekend is deze ook in andere takken van sport heel goed te gebruiken. Wanneer je veel stress hebt, of je kan niet zo goed slapen, de massage gun kan je daarbij helpen. Ook als je een blessure opgelopen hebt kan een massage gun je helpen bij het herstellen van deze blessure. 

Een massage gun heeft dezelfde voordelen als bij een gewone massage. Uit onderzoek is gebleken dat het effect van een massage met een massage gun van om en nabij 60 minuten hetzelfde effect kan hebben op een lichaam als 7 uren slaap. Hiermee is het niet zo dat de slaap vervangen wordt, maar hoe heerlijk is het als je extra rust momenten kan hebben gedurende de dag. Kan je je voorstellen wat dat doet met je energie level? 

Ook sporters zijn helemaal weg van de massage gun. Met de bewegingen die de massage gun maakt worden de spieren die stijf zijn soepeler gemaakt. Ook knopen en gespannen spieren kunnen er mee los gemasseerd worden. Na een training kan een massage ook een bijdrage leveren aan het herstel van de spieren. Het gebruik van een massage gun voorkomt daarmee dat je stijve spieren krijgt na een training en het is een simulator voor de bloedsomloop. 

Het is bewezen dat actieve spieren zich veel beter en sneller kunnen ontwikkelen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die veel zitten voor hun werk vaak meer last hebben van allemaal spieren dan mensen die een actief beroep hebben. Als je zittend werk hebt is het handig om regelmatig een stevige rek en strek oefening te doen. Hierbij zorg je er voor dat al je spieren toch bij de les zullen blijven en enigszins actief zullen zijn. 

Het gebruik van een massage gun zal echt niet altijd prettig zijn. Je zal echt wel voelen dat er wat gebeurt, maar het resultaat er van zal je al meteen na een eerste keer gebruiken ervaren. Na verloop van tijd zal je gewent raken aan de massage gun, maar wat je voelt, is het meer dan waard als je na afloop het resultaat zal merken.

Hoe moet je een massage gun gebruiken?

Als je een beetje op blijft letten is het nagenoeg niet mogelijk om iets verkeerd te doen met een massage pistool. Het is hetzelfde als het krijgen van een massage. En een massage is eigenlijk altijd zonder risico’s. Het is wel aan te raden om een dokter te raadplegen als je een massage pistool wil gaan gebruiken nadat je een blessure hebt opgelopen. Deze kan je adviseren over het gebruik er van bij jouw blessure. 

Een massage gun komt voor in verschillende varianten. Ook zijn er verschillende opties te vinden op de verschillende apparaten.  Zo heb je er met trillingen, circulaire massages en met kloppende bewegingen. De opzetstukken zijn vaak aangepast en verwisselbaar naar opzetstukken die voor bepaalde delen van het lichaam beter geschikt zijn. Deze zijn in de vorm dan helemaal aangepast. 

Daarnaast is het mogelijk om de intensiteit en e snelheid van de massage aan te passen doordat ze voorzien zijn van meerdere standen waar je gebruik van kunt maken. Neem de handleiding goed door voordat je hem voor het eerst gebruiken. Als je dat hebt gedaan kan je meteen gaan genieten van je eerste massage met een massage gun.

Hoe kies je de juiste massage gun? 

Wanneer je besluit een massage gun aan te gaan schaffen zal je al snel zien dat deze in veel verschillende prijsklassen te verkrijgen is. De prijzen variëren dan wel tussen de €50 en de €500. Natuurlijk zit er heel veel verschil in de mogelijkheden van zo een apparaat. 

Wil je de massage gun alleen maar gebruiken voor een heerlijk romantisch momentje, dan kan je volstaan met een van de goedkopere soorten. Maar als je er echt iets mee wil bereiken is deze niet voldoende uitgerust.

Bij het uitkiezen van een massage apparaat is het dan ook van belang dat je heel goed weet wat je er graag allemaal mee zou willen doen. Als je er serieus iets mee op wil lossen dan is het verstandig goed na te gaan welk massage apparaat er het best bij je wensen past. Op die manier weet je zeker dat je het massageapparaat met de beste opties aan hebt geschaft. 

Hoe herken je een goede massage gun?

Bij een goed massageapparaat worden er meerdere opzetstukken meegeleverd. Bij een massageapparaat dat wat hoger in de prijs zit zijn deze opzetstukken gemaakt van roestvrij staal. Die zou je ook kunnen gebruiken met massage olie. Ook voor mensen met een wat meer gevoelige huid zijn deze beter geschikt. 

Een goede massage gun heeft meerdere standen. Het is erg aangenaam wanneer je daar een beetje mee af kan wisselen tijdens een massage. Zo kan je de ene keer een pittigere massage hebben dan de andere keer. Zo kan je hem altijd aanpassen naar waar jij het meest van kan genieten op dat moment.

Ook in het geluidsniveau zit aanmerkelijk veel verschil tussen de verschillende apparaten. Hoe meer je betaalt hoe minder geluid het massageapparaat zal maken. De beste massageapparaten zijn soms zelfs geruisloos. 

De gebruiksduur van de batterij is ook heel belangrijk. Het zou jammer zijn als tijdens de massage de massage pistool ineens zegt, doe het zelf maar. Daarom is het van belang om te kijken naar een batterij die een levensduur heeft die lang genoeg is voor het geven of nemen van een heerlijke massage. 

Zo zie je maar dat een goede massage gun nog wel wat vooronderzoek vergt voordat je er een aan kan schaffen. Maar het plezier na aanschaf zal je laten zien dat het geen weggegooid geld zal zijn.

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl