Onregelmatige menstruatie tijdens de overgang? Tips!

ClubGreen | oktober 28, 2018 | 0 | De Overgang

Overgang en menstruatie:

Tijdens de transitie worden alle soorten klachten beoordeeld. Een reeks veelvoorkomende klachten het zijn opvliegers, stemmingswisselingen en vermoeidheid. Maar overgang en menstruatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het hormonale systeem verandert tijdens de menopauze. Het lichaam van de vrouw bereidt zich voor op het einde van de vruchtbare periode. Als je onvruchtbaar wordt, betekent dit dat het niet langer nodig is om te menstrueren. Als gevolg hiervan beginnen uw eierstokken minder vrouwelijke geslachtshormonen te produceren, zoals oestrogeen en progesteron. Bijna alle vrouwen die de transitie ingaan, hebben te maken met een veranderend menstruatiepatroon. in premenopauzale Je menstruatie kan nog steeds redelijk regelmatig zijn. Maar hoe dichter je bij de echte menopauze komt, hoe duidelijker de veranderingen in je menstruatiepatroon zullen zijn. Wanneer het tijd is voor de menopauze, krijg je je laatste menstruatie. Er kunnen verschillende veranderingen in de menstruatie optreden.

Het is ook interessant: Praktisch advies voor de overgang.

Lichaamsveranderingen:

Niet alle vrouwen ervaren dezelfde veranderingen in het menstruatiepatroon, maar de veranderingen die u kunt ervaren zijn als volgt. Eerst neemt de productie van het hormoon progesteron af. Dit is hoe het meer onregelmatige menstruatie. Menses kunnen sneller worden gevolgd en kunnen tijdelijk lichter worden. Als reactie op de afnemende productie van progesteron, accumuleert je lichaam meer baarmoederslijmvlies. Hierdoor wordt het slijmvlies dikker, wat gepaard gaat met een verhoogd bloedverlies. Dit menstruatiebloed kan ook meer stolsels bevatten dan u gewend bent en de menstruatie kan enkele dagen langer duren. U kunt zoveel bloedverlies hebben dat u de dagelijkse activiteiten niet kunt doen. Bezorgd over het verliezen van bloed of het veranderen van de overgang naar het dagelijks leven, maak een afspraak met de dokter. Zodra de menopauze nadert, beland je in peri-menopauze. In deze periode worden de menstruatieperioden langer, maar na verloop van tijd blijven de menstruatieperiodes volledig uit. Als je geen periode van een jaar hebt gehad, kun je met zekerheid zeggen dat de menopauze heeft plaatsgevonden. Nu ben je door de overgang. De postmenopauze is al aangebroken.

Overwin uw overgangsoverzicht

Overwin uw transitiewebsite

Wat kun je zelf doen?

Met de overgang en menstruele veranderingen verbruikt je lichaam veel energie in dit proces. Daarom is het belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Je kunt het doen door gevarieerd, voldoende en voedzaam voedsel te eten. Het is ook erg belangrijk om een ​​goede nachtrust te hebben. Sta je ‘s nachts vaak op met opvliegers en je slaapt rusteloos? Dan kun je hier iets gelukkigs doen. Kies bijvoorbeeld katoenen beddengoed en slaap niet in een kamer die te warm is. Het is ook raadzaam om te volstaan. bewegen en oefenen. Een actieve levensstijl kan met name de mentale symptomen van de menopauze en overgang beperken. Je kunt denken aan vermoeidheid, stress en een gevoel van prikkelbaarheid. Onthoud dat overgang en menstruatie een natuurlijk en biologisch proces is. Klachten, zoals een veranderend menstruatiepatroon, kunnen niet worden voorkomen. Daarom is het kunst om in dit proces te komen en er het beste uit te halen. Het volgen van dit advies kan u tijdens deze periode helpen.

Afvallen tijdens de overgang?

Delgado door de overgangsbeoordeling

Overwin uw transitiewebsite

Is de test in transitie of niet?

Overwin uw transitiewebsite
Lees verder

Related Posts

Dieet voor de overgang

Dieet voor de overgang

ClubGreen | mei 6, 2019 | 0

Dieet voor de overgang Veel fysieke veranderingen vinden plaats tijdens de overgang. Een bekende klacht in verband met deze veranderingen is gewichtstoename. Deze gewichtstoename is voornamelijk te wijten aan een…

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl