Zorgvervoerder Willemsen- De Koning: duurzaamheid is een kans

ClubGreen | april 24, 2024 | 0 | Bedrijven

Als vervoersbedrijf dat gespecialiseerd is in zorgvervoer is duurzaamheid een steeds urgenter onderwerp geworden. Voor veel bedrijven is het een uitdaging om duurzaamheid effectief te integreren in hun bedrijfsvoering. Maar, voor Marc Bolderman, de directeur van Willemsen-De Koning, is duurzaamheid niet alleen een optie maar een fundamenteel principe dat al ruim een decennium in de kern van zijn bedrijf is ingebed.

Willemsen-De Koning, gevestigd in Arnhem en opgericht door Marc Bolderman, is een vervoersbedrijf dat zich toelegt op het verzorgen van verschillende vormen van vervoer, waaronder leerlingenvervoer, zorgvervoer voor patiënten en bewoners van zorginstellingen, regiotaxivervoer in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en werknemersvervoer. Marc Bolderman: “Wat ons bedrijf onderscheidt van andere zorgvervoerders, is onze toewijding aan duurzaamheid die we hebben doorgevoerd in alle aspecten van onze bedrijfsvoering.”

Zelf ontwikkeld

Een van de meest opvallende initiatieven van Willemsen-De Koning op het gebied van duurzaamheid is de keuze voor zelfontwikkelde duurzame voertuigen. Marc Bolderman: “In een sector waarin mobiliteit voor kwetsbare groepen centraal staat, is het essentieel om voertuigen te hebben die niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook veilig en toegankelijk voor alle passagiers: niet elk duurzaam voertuig op de markt is geschikt voor zorgvervoer.”

Daarom sloeg Willemsen-De Koning de handen ineen met een vooraanstaande Duitse autofabrikant. Marc Bolderman: “Samen met hen ontwikkelde we duurzame modellen die specifiek zijn aangepast voor zorgvervoer. Deze voertuigen beschikken over een lage instap en vloer, wat het comfort en de veiligheid van de passagiers aanzienlijk verbetert.”

Holistische benadering

“Maar duurzaamheid gaat verder dan alleen de keuze voor groene voertuigen,” benadrukt Marc Bolderman. “Bij Willemsen-De Koning geloven we in een holistische benadering van duurzaamheid. We meten en verbeteren voortdurend andere aspecten van onze prestaties op milieugebied. Zo wordt het rijgedrag van chauffeurs geanalyseerd waarbij we streven naar een duurzamere rijstijl. Simpele aanpassingen, zoals sneller doorschakelen en het maximaliseren van het laten uitrollen van de auto, kunnen de uitstoot per gereden kilometer flink verminderen.”

Een ander belangrijk aspect van duurzaamheid voor Willemsen-De Koning is het eigen garagebedrijf dat sinds 2011 operationeel is. Marc Bolderman: “Hier wordt ons wagenpark onderhouden en worden de afvalstoffen die bij het onderhoud vrijkomen, milieuvriendelijk verwerkt. Een integrale aanpak, waarbij we duurzaamheid niet alleen op de weg maar ook in de werkplaats nastreven.”

Nieuwe kansen

Marc Bolderman ziet duurzaamheid niet alleen als een verantwoordelijkheid, maar ook als een kans. “Door te investeren in duurzame praktijken en innovatieve oplossingen, creëren we bij Willemsen-De Koning niet alleen een betere toekomst voor het milieu, maar ook voor onze passagiers en medewerkers.”

Het is duidelijk: als kartrekker in de sector van zorgvervoer is Willemsen-De Koning vastbesloten om de norm te blijven zetten voor duurzaamheid en toegankelijkheid in het vervoer van kwetsbare groepen.

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl