Wat is de beste verzekering voor mijn fiets?

ClubGreen | januari 31, 2023 | 0 | Bedrijven

Een fietsverzekering is een verzekering die dekking biedt voor de schade aan je fiets of voor wanneer je fiets gestolen wordt. Er zit verschil in verzekeringen voor een normale fiets of voor een elektrische fiets. Vaak wordt er onderscheid gemaakt in een diefstal of een allrisk verzekering. De verschillen staan hier beschreven, zodat jij een helder beeld kunt krijgen over de soorten verzekeringen. 

Normale fiets of elektrische fiets? 

Allereerst is het belangrijk om na te gaan of je een normale fiets of een elektrische fiets wil verzekeren. Hierbij is het grootste verschil de prijs, omdat de dagwaarde van een elektrische fiets vaak duurder is. Dit kan komen door bijvoorbeeld de accu van een elektrische fiets. Voor beide soorten fietsen zijn de keuzes opgedeeld in twee soorten verzekeringen: een diefstal verzekering of een allriskverzekering. Hieronder bespreken we de verschillen.

Dekking diefstal

De naam zegt het al: een verzekering voor het geval dat je fiets wordt gestolen. Daarnaast vallen ook eventuele gestolen accessoires onder deze verzekering. Als je fietstassen worden gestolen, krijg je dit dus vergoed. Hoeveel er vergoed wordt, hangt af van de dagwaarde en de leeftijd van de fiets. Om schade te claimen moet je wel voldoen aan een paar eisen, zo moet de fiets op slot hebben gestaan als die wordt gestolen. 

Allrisk verzekering 

Bij een allriskverzekering ben je verzekerd voor dezelfde dekkingen als bij de diefstalverzekering. Daarnaast ben je verzekerd voor schade aan je fiets die je zelf maakt. Ook het omvallen van je fiets is hierbij verzekerd. Verder zijn je accesoires verzekerd voor de schade die zij krijgen als je fiets bijvoorbeeld is omgevallen. Aan deze verzekeringen zitten, netzoals bij de diefstal verzekering, eisen voordat een schade vergoed wordt.

Een extra dekking

Sommige verzekeraars bieden, naast de verschillende verzekeringen, handige extra dekkingen aan. Zo heb je bijvoorbeeld de thuisbrengservice bij pech. Als jouw fiets gestolen wordt of je kan er door de schade niet meer op rijden, regelt de verzekeraar een rit naar een door te kiezen adres in Nederland of 30 km over de grens. Daarnaast zorgt de verzekeraar er dan voor dat jouw fiets ook naar een een door jouw gekozen adres wordt gebracht. 

Eigen risico

Bij verzekeringen is er een deel wat de vezekeraar niet vergoed: het eigen risico. De hoogte van het eigen risico verschilt per verzekeraar en verzekering. Vaak is dit bij een fietsverzekering tussen de €0 en €50. 

Fietsverzekering afsluiten

Wil jij een fietsverzekering of een elektrische fietsverzekering afsluiten? Dan kun je dit vaak gemakkelijk online doen bij de verzekeraar waar jij wil. Als je benieuwd bent naar de premie kan je dit ook gemakkelijk online berekenen bij de meeste verzekeraars. 

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl