De Experts

Aad van OrdenAad van Orden (1)

Aad van Orden is Sr. Accountmanager bij de afdeling economische zaken van de gemeente Apeldoorn. Hij is expert op het gebied van duurzame bedrijventerreinen.

Aart van VellerAart van Veller (1)

Aart van Veller is directeur van een adviesbureau dat organisaties adviseert en ondersteunt in klimaatneutraal ondernemen. Hij deelt zijn groene visie.

Alex BijvankAlex Bijvank (1)

Alex Bijvank is marketing manager bij een bedrijf gespecialiseerd in kozijnsystemen. Hij is expert op het gebied van gebouwen isoleren.

Alex KoelewijnAlex Koelewijn (1)

Alex Koelewijn is voorzitter van Stichting DUPAN. Hij is expert op het gebied van paling.

Alex SwinkelsAlex Swinkels (1)

Alex Swinkels is woordvoerder van het Nationaal Platform Stralingsrisico’s, een platform dat de gezondheidsrisico's van Elektromagnetische Velden (EMV) onder de aandacht wil brengen.

Allard VerburgAllard Verburg (1)

Allard Verburg is senior consultant bij een adviesbureau voor recyclingtechnologie en ketenmanagement. Hij is expert op het gebied van Post Shredder Technieken.

Andreas SchmidtAndreas Schmidt (1)

Andreas Schmidt is vice-directeur bij een bedrijf dat technieken ontwikkelt voor zwembaden. Hij is expert op het gebied van het duurzame zwembad.

Angelique van RijnAngelique van Rijn (1)

Angelique van Rijn is mede-oprichtster van Colorbike, een organisatie die duurzame fietsen verkoopt waarvan een deel van de opbrengst naar fietsen in ontwikkelingslanden gaat.

Anna ChojnackaAnna Chojnacka (1)

Anna Chojnacka is, samen met Bart Lacroix, oprichter van de 1%CLUB, een online marktplaats voor ontwikkelingssamenwerking.

Anne De KlerkAnne De Klerk (1)

Anne de Klerk is expert op het gebied van het procesmatig verduurzamen van scholen. Zij is coördinator van Eco-Schools Nederland.

Annechien ten BrinkAnnechien ten Brink (1)

Annechien ten Brink is adviseur maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Beco. Ze heeft veel overheden geadviseerd over duurzaam inkopen. Dit varieert van het opstellen van een nulmeting, het verzorgen van trainingen en workshops tot aan het geven van praktisch advies over duurzaam inkopen aan provincies, gemeenten en waterschappen.

In haar dagelijkse werkzaamheden houdt Annechien zich bezig met verschillende MVO-thema’s zoals het organiseren en uitvoeren van een stakeholderdialoog, maatschappelijke verslaglegging en het uitvoeren van duurzame strategie scans voor verschillende typen organisaties.

Annelien van MeerAnnelien van Meer (1)

Annelien van Meer is werkzaam bij een adviesbureau voor duurzame ontwikkeling. Ze is expert op het gebied van duurzaamheid voor gemeentes.

Annemiek ter HeijneAnnemiek ter Heijne (1)

Annemiek ter Heijne is als AIO verbonden aan de Wageningen Universiteit en Wetsus. Ze is expert op het gebied van microbiële brandstofcellen.

Antoinette GastAntoinette Gast (1)

Antoinette Gast is directeur/eigenaar van een importeur gespecialiseerd in custom made, fair trade relatiegeschenken.

Anton LuikenAnton Luiken (1)

Anton Luiken is vicepresident van Textranet, het Europese netwerk van textiel research instituten. Hij is expert op het gebied van duurzame werkkleding.

Anton SchiereAnton Schiere (2)

Anton Schiere is secretaris van de Stichting Electrisch Varen Nederland en tevens secretaris van Stifting Elektrysk Farre Fryslân.

Anwar OsseyranAnwar Osseyran (1)

Dr. Anwar Osseyran is voorzitter van het Green IT Consortium Amsterdam. Hij is expert op het gebied van het vergroenen van datacenters.

Apoline LosApoline Los (1)

Apoline Los en Arjan Dekker zijn uit eigen frustratie een website gestart om het fileleed te verminderen. Ze zijn expert op het gebied van woon-werkverkeer.

Arien de JongArien de Jong (1)

Arien de Jong is voorlichter bij het landelijk bureau van de Fietsersbond in Utrecht. De Fietsersbond komt op voor de belangen van fietsers.

Arjen HoekstraArjen Hoekstra (1)

Prof. Arjen Hoekstra is hoogleraar multidisciplinair waterbeheer en coördinator van het Twente Water Centre.

Arthur MolArthur Mol (1)

Prof. dr. ir. Arthur Mol leidt de Leerstoelgroep Milieubeleid aan de Wageningen Universiteit. Hij is expert op het gebied van biomassa.

Astrid VerhoefAstrid Verhoef (1)

Astrid Verhoef is beleidsmedewerker bij de Nederlandse Vegetariërsbond, een consumentenorganisatie van en voor vegetariërs. Ze is expert op het gebied van vegetarisch eten.

Auke AttemaAuke Attema (1)

Auke Attema is oprichter van een bedrijf dat biologisch tarwegras en verschillende slowjuicers levert. Hij is expert op het gebied van tarwegrassap.

Baba SyllaBaba Sylla (1)

Baba Sylla is algemeen directeur en oprichter van Orange Babies, een stichting die zich richt op hiv-geïnfecteerde moeders.

Bart WansinkBart Wansink (1)

Bart Wansink is directeur van een groothandel gespecialiseerd in duurzame energie oplossingen. Hij is expert op het gebied van zonneboilersystemen.

Bas GeertsBas Geerts (1)

Bas Geerts is voormalig Manager Roundtable Services bij UTZ CERTIFIED, een wereldwijd keurmerk voor landbouwgewassen. Hij is expert op het gebied van palmolie.

Bas van AbelBas van Abel (1)

Bas van Abel en Nathalie Ankersmit zijn beiden woordvoerder voor FairPhone, een initiatief voor eerlijke telefonie.

Berend Jan KleuteBerend Jan Kleute (2)

Berend Jan Kleute is teamleider van het Energy Plant project van de TU Delft. Hij heeft een Bachelor Werktuigbouwkunde en is bezig met de Master Offshore Engineering. Hij werkt als Offshore Engineer binnen de organisatie Bluerise aan de optimalisatie en uitvoering van de OTEC technologie.

Bert ScholtensBert Scholtens (1)

Dr. Bert Scholtens is bijzonder hoogleraar Duurzaamheid en Financiële Instellingen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is expert op het gebied van Groenfondsen.

Bert van VeldhuizenBert van Veldhuizen (1)

Bert van Veldhuizen is directeur van FSC Nederland. Hij is expert op het gebied van verantwoord bosbeheer en het FSC-keurmerk.

Bert van WeeBert van Wee (1)

Prof. dr. Bert van Wee is hoogleraar Transportbeleid en Logistieke Organisatie aan de TU Delft. Hij is expert op het gebied van de kilometerheffing.

Betty KeizerBetty Keizer (2)

Betty de Keizer is kennismakelaar op het gebied van duurzaamheid. Ze is expert op het gebied van duurzaam ondernemen.

Biba SchoenmakerBiba Schoenmaker (1)

Drs. Biba Schoenmaker is voorzitster van vereniging Solidair. Ze is expert op het gebied van waardengedreven ondernemen.

Birka WickeBirka Wicke (1)

Dr. Birka Wicke is a post-doctoral researcher at the Copernicus Institute. She wrote her PhD thesis on bioenergy production on degraded and marginal land.

Bob KruijerBob Kruijer (1)

Bob Kruijer is de eigenaar van een bedrijf dat textiel op een milieuvriendelijke wijze bedrukt.

Boke TjeerdsmaBoke Tjeerdsma (1)

Bôke Tjeerdsma is onderzoeksmanager bij SHR Hout Research. Hij is expert op het gebied van houtcomposieten en houtmodificatie.

Bram Le FebreBram Le Febre (1)

Bram le Febre is adviseur bij een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in autogas.

Brigitte van EgtenBrigitte van Egten (2)

Brigitte van Egten is directeur van een bedrijf dat zich bezig houdt met inventieve toepassingen van zonne-energie en warmteterugwinsystemen.

Carla NeefsCarla Neefs (1)

Carla Neefs is senior strategisch adviseur bij Beco. Zij heeft jarenlange ervaring in strategische advisering van bedrijven op gebied van duurzaam ondernemen en duurzame innovatie. Ze is een ervaren projectleider voor diverse projecten en facilitator van strategische sessies voor bedrijven en brancheorganisaties. Carla is tevens gecertificeerd Cradle to Cradle adviseur.

Caroli BuitenhuisCaroli Buitenhuis (1)

Caroli Buitenhuis is de initiator én de accelerator van de TassenBol, een duurzaam initiatief om de verspilling van plastic tassen tegen te gaan.

Carolien GadellaCarolien Gadella (2)

Carolien Gadella-Van Wersch is senior adviseur Duurzaam Ondernemen bij een adviesbureau voor duurzame ontwikkeling. Ze is expert op het gebied van MVO strategie.

Caroline MakkusCaroline Makkus (0)

Caroline Makkus is eigenaresse van een communicatie adviesbureau binnen de sector visserij. Ze is expert op het gebied van Flyshoot-visserij.

Casper TigchelaarCasper Tigchelaar (1)

Drs. ing. Casper Tigchelaar is energieonderzoeker bij het Energy Research Centre of the Netherlands. Hij is expert op het gebied van nul-energiewoningen

Casper WassinkCasper Wassink (1)

Casper Wassink is manager bij een bedrijf gespecialiseerd in Asset Integrity Services, en onderzoeker aan de TU Delft.

Catelijne van de MoosdijkCatelijne van de Moosdijk (1)

Catelijne van de Moosdijk is manager van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) van Agentschap NL, het agentschap voor duurzaamheid en innovatie.

Charlotte Louwman-VogelsCharlotte Louwman-Vogels (1)

Charlotte Louwman-Vogels is directrice van de stichting Fair Tourism, een stichting die streeft naar toerisme, waarbij de natuur behouden wordt en de lokale bevolking actief betrokken is.

Chris den BoerChris den Boer (1)

Chris den Boer is secretaris van de stichting DAP. Hij is expert op het gebied van aardwarmte.

Chris HellingaChris Hellinga (1)

Ir. Chris Hellinga is coördinator Duurzaam Energieonderzoek bij de TU Delft. Hij is expert op het gebied van de elektrische auto

Chris WestraChris Westra (1)

Drs. Chris Westra werkt bij ECN en is algemeen directeur van de stichting We@Sea. Zij doen onderzoek om grootschalige implementatie van windenergie op de Noordzee mogelijk te maken.

Claudia HulshofClaudia Hulshof (0)

Claudia Hulshof is eigenaar van een bedrijf dat zich richt op duurzame stijl.

Claudia van PulClaudia van Pul (1)

Claudia van Pul is directeur van een bouwbedrijf dat Cradle to Cradle als leidraad heeft in de bedrijfsfilosofie. Ze is expert op het gebied van pure massieve houtbouw.

Cornelie SchoneveldCornelie Schoneveld (1)

Cornelie Schoneveld is sinds 1994 op het pad van Kriya Yoga en sinds geeft sinds 1998 les in de beginselen van de Kriya Yoga.

Daan BrugginkDaan Bruggink (1)

Ir. Daan Bruggink is duurzaam architect. Hij is expert op het gebied van biobased bouwen.

Daan KromhoutDaan Kromhout (1)

Prof. dr. ir. Daan Kromhout is hoogleraar Volksgezondheidsonderzoek aan de Wageningen Universiteit. Hij is expert op het gebied van Omega-3 vetzuren.

Daphne WesselDaphne Wessel (1)

Daphne Wessel is communicatiemedewerker bij de Nederlandse Vereniging voor Veganisme, een vereniging ter bevordering van het veganisme.

David van GennepDavid van Gennep (1)

David van Gennep is algemeen directeur van Stichting AAP. Stichting AAP is een Europees opvangcentrum voor uitheemse dieren.

Dee TimmermansDee Timmermans (1)

Dee Timmermans is voorlichter voor een internationale particuliere financier van de microkredietsector, fair trade organisaties, coöperaties en het mkb.

Derk BolDerk Bol (1)

Derk Bol is programmamanager bij het Materials innovation institute (M2i). Hij is expert op het gebied van materiaalschaarste.

Derk de GeusDerk de Geus (1)

Derk de Geus is mede-oprichter van een serious game ontwikkelaar. Hij ontwikkelde onder andere Enercities.

Dianne te MebelDianne te Mebel (1)

Dianne te Mebel is directeur van een haarsalon in Amsterdam. Ze is expert op het gebied van plantaardige haarkleuring.

Dick TommelDick Tommel (1)

Dick Tommel is voorzitter van een stichting opgericht om isolatie van woningen te bevorderen en zo CO2-uitstoot te verminderen.

Dick van GaalenDick van Gaalen (1)

Dick van Gaalen werkt al meer dan 35 jaar in de IT-industrie. Op dit moment is hij programmamanager Business Technology bij HP Nederland. Daarnaast geeft hij gastcolleges op een aantal universiteiten. Hij is expert op het gebied van die moderniseringsstrategieën rond IT die tot doel hebben IT bedrijfsmatiger aan te sturen waardoor enerzijds verspilling wordt voorkomen, terwijl anderzijds de kwaliteit en flexibiliteit aanzienlijk toenemen

Donald PolsDonald Pols (1)

Donald Pols werkt als Hoofd Klimaatprogramma bij het Wereld Natuur Fonds. Hij is expert op het gebied van het Gold Standard Keurmerk.

Eduard van VlietEduard van Vliet (1)

Eduard van Vliet is tuinontwerper met daktuinen als specialisme bij een bedrijf gespecialiseerd in tuinaanleg, tuinadvies en daktuinen.

Eline Mertens-BarkelEline Mertens-Barkel (1)

Eline Mertens-Barkel is werkzaam bij de Nederlandse Wind Energie Associatie. Ze is expert op het gebied van stedelijke windturbines.

Elise VonkElise Vonk (1)

Elise Vonk is voormalig marketing & communicatie manager bij SharePeople. SharePeople brengt ondernemers in contact met ambitieuze Europese professionals.

Elsmarie BeukenboomElsmarie Beukenboom (1)

Elsmarie Beukenboom is directrice van Stichting Nationale Parken Bonaire, een non-profit organisatie die zich inzet voor de natuur op Bonaire.

Eric SmitEric Smit (1)

Ing. Eric Smit is lid van de werkgroep Biobrandstof voor Houtkachels van de Stichting Nederlandse Haarden & Kachelbranche.

Eric TaenEric Taen (1)

Ir. Eric Taen is als strategisch consultant werkzaam bij een bedrijf dat energiezuinige datacenters en computerruimtes ontwerpt, bouwt en beheert.

Erica van DoornErica van Doorn (1)

Ing. drs. Erica van Doorn is directeur van de Fair Wear Foundation, een Nederlandse organisatie die streeft naar goede arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie.

Erik de LeeuwErik de Leeuw (2)

Erik de Leeuw is commercieel directeur bij een bedrijf gespecialiseerd in zonne-energie. Hij is expert op het gebied van zonnepanelen.

Ernst-Jan MulErnst-Jan Mul (1)

Ernst-Jan Mul is een industrieel product ontwerper, gespecialiseerd in duurzaam ontwerp. Hij is expert op het gebied van biomimicry.

Erwin de FijterErwin de Fijter (2)

Erwin de Fijter is product manager bij een producent en leverancier van sanitairproducten en badkamerdecoratie.

Esther VerburgEsther Verburg (1)

Esther Verburg is general manager Benelux van MADE-BY, een label voor duurzaam geproduceerde mode. Ze is expert op het gebied van duurzame mode.

Eugene RandagEugene Randag (1)

Eugène Randag is oprichter en mede-eigenaar van Saint Basics. Saint Basics produceert en verkoopt duurzame en kwalitatief hoogwaardige basics van biokatoen voor mannen, vrouwen en baby’s.

Falco van VlotenFalco van Vloten (1)

Ir. Falco van Vloten is bestuurder van Elektrisch Vervoer Nederland. Hij is expert op het gebied van elektrisch rijden.

Femke NagelFemke Nagel (1)

Femke Nagel is campagneleider oceanen bij Greenpeace Nederland. Ze is expert op het gebied van duurzame vis.

Florian HeinzelmannFlorian Heinzelmann (2)

Florian Heinzelmann is PhD-kandidaat van de TU Delft en projectleider van het project ReVolt House.

Florian WolffFlorian Wolff (1)

Florian Wolff is singer-songwriter en maakt niet alleen catchy songs, maar draagt naast zijn muziek ook de duurzame gedachte uit.

François van IerselFrançois van Iersel (1)

François van Iersel is directeur van een leverancier van energiemanagementsystemen en energiebesparende oplossingen.

Frank OostdamFrank Oostdam (1)

Frank Oostdam is directeur van de reisbrancheorganisatie ANVR. Hij is expert op het gebied van duurzaam toerisme.

Frans DuijmFrans Duijm (1)

Drs. Frans Duijm is milieuarts van de GGD Groningen. Hij is expert op het gebied van het binnenklimaat.

Gabor MargesGabor Marges (1)

Gabor Marges is Managing Director van een reisorganisatie gespecialiseerd in (duurzame) reizen naar Argentinië en Chili.

Geanne van ArkelGeanne van Arkel (2)

Geanne van Arkel is expert op het gebied van producttransparantie en levenscyclusanalyse (LCA).

Geert LaugsGeert Laugs (1)

Geert Laugs is campagnecoördinator van Compassion in World Farming Nederland, een internationale organisatie die opkomt voor het welzijn van landbouwdieren.

Gerard LooijenGerard Looijen (1)

Gerard Looijen is directeur van een bedrijf dat zich richt op boomvrij papier. Hij is expert op het gebied van bamboepapier voor de kantooromgeving.

Gerben PassierGerben Passier (1)

Ir. Gerben Passier is consultant bij TNO voor duurzame mobiliteit. Hij is expert op het gebied van biobrandstof.

Gerrit BoxGerrit Box (2)

Gerrit Box is ingenieur en werkzaam bij een adviesbureau gespecialiseerd in decentrale afvalwaterzuivering, infiltratie van hemelwater en hemelwaterbenutting.

Gerrit KoopsGerrit Koops (1)

Gerrit Koops is oprichter en directeur van stichting Earth-Cleaner, een stichting die een bijdrage wil leveren aan een schonere aarde.

Gert Jan KramerGert Jan Kramer (1)

Prof. dr. Gert Jan Kramer is deeltijdhoogleraar op het gebied van de waterstoftechnologie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij is expert op het gebied van de waterstofauto.

Giedo De SnijderGiedo De Snijder (1)

Giedo De Snijder was 25 jaar ambachtelijke producent van authentieke zachte en halfzachte geitenkazen.

Gijsbert KorevaarGijsbert Korevaar (2)

Dr. ir. Gijsbert Korevaar is momenteel opleidingsdirecteur van de interuniversitaire master ‘Industrial Ecology’ van TU Delft.

Giuseppe van der HelmGiuseppe van der Helm (1)

Ir. Giuseppe van der Helm is directeur van een vereniging van duurzame beleggers. Hij is expert op het gebied van sociaal ethisch beleggen.

Hans AltevogtHans Altevogt (1)

Hans Altevogt is campagneleider energietransitie bij Greenpeace. Hij deelt zijn visie over kernenergie en de alternatieven.

Hans de RijkHans de Rijk (1)

Hans de Rijk is hoofd Stadsboerderijen in Den Haag en betrokken bij het landelijk kinderboerderijenwerk en de campagne 'Alle Kinderboerderijen Duurzaam'.

Hans van DijkHans van Dijk (1)

Hans van Dijk is woordvoerder bij Milieu Centraal, een landelijke organisatie die consumenten praktische tips geeft over energie en milieu.

Hans VosHans Vos (1)

Ir. Hans Vos is senior adviseur bij adviesbureau op het gebied van samenleven en wonen. Hij is expert op het gebied van IFD Bouwen.

Harrie van BommelHarrie van Bommel (1)

Ir. Harrie van Bommel is hoofddocent en onderzoeker Duurzaam Ondernemen en MVO bij Saxion Hogescholen.

Harry AikingHarry Aiking (2)

Dr. Harry Aiking is biochemicus en dr. Joop de Boer is psycholoog. Beiden zijn verbonden aan het Instituut voor Milieuvraagstukken. Ze zijn expert op het gebied van duurzaam voedsel.

Hendrik HoeksemaHendrik Hoeksema (1)

Hendrik Hoeksema is wethouder duurzaamheid voor de gemeente Oss.

Hendrik Jan BakkerHendrik Jan Bakker (1)

Hendrik Jan Bakker is moslim en oprichter van de stichting Groene Moslims, een organisatie die moslims in Nederland bewust wil maken van hun verantwoordelijkheid voor het milieu, dierenwelzijn, fair trade etc

Henk MeursHenk Meurs (1)

Prof. dr. Henk Meurs is hoogleraar Ruimtelijke Ontwikkeling en Mobiliteit aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Henk TennekesHenk Tennekes (1)

Henk Tennekes ontdekte de oorzaak van bijenvolksterfte. Daarnaast is hij toxicoloog en expert op het gebied van kankeronderzoek.

Henk VoormolenHenk Voormolen (1)

Henk Voormolen is directeur van een cateringspecialist. Hij is expert op het gebied van duurzame bedrijfscatering.

Henny van DortHenny van Dort (1)

Henny van Dort is directeur van een organisatie die inzamel- en recycleprogramma's heeft ontwikkeld voor gebruikte mobiele telefoons en/of PDA's.

Henrieke GravenHenrieke Graven (1)

Henrieke Graven is mede-initiatiefneemster van de EerlijkWinkelen-route in Tilburg, een route die leidt langs fairtrade, biologische en duurzame winkels.

Herman LeytenHerman Leyten (1)

Herman Leyten is voorzitter van stichting Sawa Hasa. Stichting Sawa Hasa ondersteunt kleine bedrijfjes en productieorganisaties uit derdewereldlanden.

Hetty BruntHetty Brunt (1)

Hetty Brunt maakt deel uit van het team van Aqua for All, een non-profit organisatie die duurzame ontwikkeling van water in ontwikkelingslanden bevordert.

Hidde van KersenHidde van Kersen (1)

Hidde van Kersen is directeur van de Waddenvereniging, de vereniging die zich inzet voor het behoud van het waddengebied.

Hilke van den BoschHilke van den Bosch (1)

Hilke van den Bosch is Manager Sustainable Development bij United Coffee.

Ilse van den BreemerIlse van den Breemer (1)

Ilse van den Breemer is projectmanager duurzaamheid bij de Amsterdamse Innovatie Motor (AIM) initiatiefnemer van AIM to Sustain.

Ilze SmitIlze Smit (1)

Ilze Smit is campagneleider groene elektronica bij Greenpeace, een internationale milieu-organisatie die wereldwijde milieuproblemen aankaart.

Inger WilmsInger Wilms (1)

Inger Wilms is beleidsmedewerker Visserijzaken bij het Productschap Vis, een organisatie die zich inzet voor de belangen van de Nederlandse vissector.

Ingo HansenIngo Hansen (1)

Prof. dr. ing. Ingo Hansen bekleedt de leerstoel Ontwerp van Vervoers- en Verkeersvoorzieningen aan de TU Delft. Hij is expert op het gebied van openbaar vervoer.

Ingrid AaldijkIngrid Aaldijk (1)

Ingrid Aaldijk is senior communicatieadviseur bij Milieu Centraal. Ze is expert op het gebied van milieuvriendelijk verbouwen.

Ingrid de KoningIngrid de Koning (1)

Ingrid de Koning is coördinator duurzaamheid bij een bedrijf dat natuurlijke geneesmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten produceert en verhandelt.

Ingrid ElbertseIngrid Elbertse (1)

Ingrid Elbertse is coördinator van het project 'Een Veilig Nest', dat ouders adviseert over een veilige leefomgeving voor baby's.

Irene van HerwerdenIrene van Herwerden (1)

Irene van Herwerden is importeur en distributeur van beautyfood-producten voor zowel consument als retail en horeca. Ze is expert op het gebied van chocolade.

Ivo NederpeltIvo Nederpelt (1)

Ivo Nederpelt is adviseur bij een communicatie adviesbureau en is expert op het gebied van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.

Jaap AndriesseJaap Andriesse (1)

Jaap Andriesse is directeur van de Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland (KVHN). De KVHN zet zich sinds de oprichting in voor acceptatie van homeopathie als volwaardige vorm van gezondheidszorg.

Jaap de JongJaap de Jong (1)

Jaap de Jong is adviseur bij een adviesbureau dat gespecialiseerd is in MVO-communicatie.

Jaap MolenaarJaap Molenaar (1)

Jaap Molenaar is voorzitter van de Stichting bijensterfte, een stichting die zich bezighoudt met het stimuleren van initiatieven ter bescherming van bijen.

Jaap RaapJaap Raap (1)

Jaap Raap is voorlichter bij Stichting ECEAT. Hij is expert op het gebied van duurzaam toerisme in Nederland.

Jaap SmitJaap Smit (1)

Jaap Smit is voorzitter van de CNV Vakcentrale. Hij is expert op het gebied van eerlijke kleding en de arbeidsrechten die hiermee gemoeid zijn.

Jack DekkerJack Dekker (1)

Jack Dekker is erelid van de Nederlandse ligfietsvereniging NVHPV, een vereniging die de ontwikkeling van mensaangedreven voer-, vaar- en vliegtuigen bevordert.

Jack Hage sr.Jack Hage sr. (1)

Jack Hage sr. is zelfstandig ondernemer. Hij is de uitvinder van de ondergrondse windmolen.

Jack Le DouxJack Le Doux (0)

Jack Le Doux is oprichter van een marketing- en communicatiebureau. Hij is expert op het gebied van groene marketing.

Jan Douwe KroeskeJan Douwe Kroeske (1)

Jan Douwe Kroeske is producent, programmamaker en presentator en is initiatiefnemer en producent van het duurzaamheidsplatform Llowlab.

Jan GovertJan Govert (0)

Jan-Govert van Gilst is gespecialiseerd in uitvoering van advies en projecten op kantoor, op de weg en op het water met een accent op duurzaamheid.

Jan GrobetJan Grobet (1)

Jan Grobet is Technical Product Manager bij een isolatieproducent. Hij is expert op het gebied van isolatie.

Jan Leen KloostermanJan Leen Kloosterman (1)

Dr. ir. Jan Leen Kloosterman is universitair hoofddocent aan de TU Delft. Hij is expert op het gebied van kernenergie en het verduurzamen hiervan.

Jan Roelof HovingJan Roelof Hoving (1)

Jan Roelof Hoving is bouwkundig expert bij Vereniging Eigen Huis. Vereniging Eigen Huis geeft informatie over koop en verkoop van een eigen huis en alles wat daar bij komt kijken.

Jan van BettenJan van Betten (1)

Jan van Betten is oprichter van Nudge, een consumentenplatform voor een groene economie.

Jan VlakJan Vlak (1)

Jan Vlak is directeur van Wecycle, de organisatie die de inzameling en recycling van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste) regelt.

Jan-Govert van GilstJan-Govert van Gilst (1)

Jan-Govert van Gilst is eigenaar van Infosfeer en gespecialiseerd in uitvoering van advies en projecten op kantoor, op de weg en op het water met een accent op duurzaamheid en/of ICT. Hij heeft twintig jaar ervaring in de sector Weg- en Waterbouw, Milieutechniek en (geo-)ICT. Daarnaast is hij secretaris van de ondernemersvereniging in de Vesting van Hellevoetsluis en steunfractielid van D66.

Janet KesJanet Kes (1)

Janet Kes is communicatiemanager bij een adviesbureau voor recyclingtechnologie en ketenmanagement. Ze is expert op het gebied van autorecycling.

Janneke NeutelingsJanneke Neutelings (1)

Janneke Neutelings is manager van een kenniscentrum van een koffiebranderij. Ze is expert op het gebied van duurzame koffie en de koffieketen.

Jasper VinkJasper Vink (1)

Jasper Vink is PR-and communication manager bij Biologica, een Nederlandse organisatie voor biologische voeding en landbouw.

Jens HegemanJens Hegeman (2)

Jens Hegeman verzorgt de externe betrekkingen van Solar Team Twente. Hij is expert op het gebied van de zonneauto en de World Solar Challenge.

Jeroen BartelsJeroen Bartels (1)

Jeroen Bartels is directeur van Stichting LightRec Nederland. Hij is expert op het gebied van recyclen van verlichtingsapparatuur en -armaturen.

Jeroen PosthumusJeroen Posthumus (1)

Jeroen Posthumus is expert op het gebied van ionisatie en de toepassing daarvan op het binnenklimaat.

Jochum VeermanJochum Veerman (1)

Jochum Veerman is campagne manager bij Stichting Max Havelaar. De stichting controleert of marktpartijen zich aan de voorwaarden van het Fairtrade keurmerk houden.

Johan StuiverJohan Stuiver (1)

drs. Johan Stuiver is senior managing consultant bij Berenschot en is betrokken bij de ontwikkeling, inrichting en financiering van het World Sustainability Centre.

Johanna CuelenaereJohanna Cuelenaere (1)

Johanna Cuelenaere is kennismedewerker bij Milieu Centraal. Ze is expert op het gebied van zonnepalen.

John KerkhovenJohn Kerkhoven (1)

Dr. ir. John Kerkhoven is algemeen directeur van een strategie consulting firma. Hij is expert op het gebied van energietransitie.

Jolien ArendsenJolien Arendsen (1)

Jolien Arendsen is docent en onderzoeker aan de Vrije Universiteit. Ze is expert op het gebied van life en mortality salience.

Joost DamJoost Dam (1)

Joost Dam is oprichter en directeur van Viafrica. Viafrica ondersteunt en stimuleert de inzet van ICT in verschillende Afrikaanse landen.

Joost van DijkJoost van Dijk (1)

Joost van Dijk is de grondlegger van Business Yoga in Nederland. Hij is expert op het gebied van gezondheid, vitaliteit, ontspanning en bewustzijn.

Joost VeermanJoost Veerman (1)

Drs. Joost Veerman is als docent chemie verbonden aan de studierichting Life Science & Technology. Hij is expert op het gebied van Blue Energy.

Joost VisserJoost Visser (1)

Dr. ir. Joost Visser is Hoofd Research bij de Software Improvement Group (SIG) en is tevens voorzitter van het kennisnetwerk Green Software.

Jorne LangelaanJorne Langelaan (1)

Jorne Langelaan is medeoprichter van de stichting Atlantis Zeilende Handelsvaart en directeur van een transportbedrijf. Hij is expert op het gebied van zeilende handelsvaart.

Judith BouwmanJudith Bouwman (1)

Judith Bouwman is actiecoördinator bij War Child. Judith begeleidt dagelijks met het actieteam alle inzamelingsacties die voor War Child geinitieerd worden.

Karen van RielKaren van Riel (1)

Karen van Riel is werkzaam voor Humana, een ontwikkelingsorganisatie die al bijna 25 jaar werkzaam is in zuidelijk Afrika.

Kasper ZomKasper Zom (1)

Kasper Zom is Sr. Consultant bij een adviesbureau voor recyclingtechnologie en ketenmanagement. Hij is expert op het gebied van elektromotoren.

Kees BoersemaKees Boersema (1)

Ir. Kees Boersema is directeur van een ingenieursbureau dat actief is in nieuwbouw, renovatie en beheer. Hij is expert op het gebied van datacenters in buitenlucht.

Kees BoonKees Boon (1)

Kees Boon is voorzitter van de vereniging PEFC Nederland. Hij is expert op het gebied van duurzaam bosbeheer en het PEFC-keurmerk.

Kirsten KossenKirsten Kossen (1)

Kirsten Kossen is adviseur Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij een adviesbureau voor duurzame ontwikkeling. Ze is expert op het gebied van het maatschappelijk jaarverslag.

Lars WoltmannLars Woltmann (1)

Lars Woltmann is projectleider Europees Ecolabel bij SMK, een stichting die zich bezighoudt met het ontwikkelen, beheren en toetsen van criteria voor duurzame producten en diensten.

Laszlo VakarLaszlo Vakar (1)

Ir. László Vákár is raadgevend ingenieur voor een advies- en ingenieursbureau dat oplossingen genereert in o.a. mobiliteit en infrastructuur. Hij is expert op het gebied van de duurzame weg.

Laura RooseboomLaura Rooseboom (1)

Drs. Laura Rooseboom is medeoprichter en managing partner van een duurzame durfkapitaalverschaffer. Ze is expert op het gebied van venture capital.

Laurens VosLaurens Vos (1)

Laurens Vos is werkzaam als Country Director bij een organisatie die zich richt op vrijwilligerswerk in het buitenland.

Laurens ZonneveldLaurens Zonneveld (1)

Laurens Zonneveld is Manager Climate Compensation bij een bedrijf gespecialiseerd in duurzame krediet- en betaalkaarten.

Lenny van OnselenLenny van Onselen (1)

Lenny van Onselen MSc. is directeur van een adviesbureau dat creativiteit en duurzaamheid combineert. Ze is expert op het gebied van duurzame productontwikkeling.

Leon van RijswijkLeon van Rijswijk (2)

Leon van Rijswijk is ontwerper van groene buitenruimten in de breedste zin van de woord en is eigenaar van dutchadesign.

Lisette KreischerLisette Kreischer (1)

Lisette Kreischer is dé trendsetter op het gebied van groen en bewust leven. Ze is expert op het gebied van een ecofabulous lifestyle.

Loes AalbersLoes Aalbers (1)

Loes Aalbers is mede-eigenaar van een bedrijf dat wasbare luiers ontwikkelt en produceert.

Lynsey DubbeldLynsey Dubbeld (1)

Lynsey Dubbeld is freelance trendanalist en journalist en schrijft dagelijks voor een weblog. Ze is expert op het gebied van duurzame modetrends.

Maaike SchoutenMaaike Schouten (1)

Maaike Schouten is programmamanager goud bij Solidaridad, een stichting die zich inzet voor armoedebestrijding.

Machiel van SteenisMachiel van Steenis (1)

Machiel van Steenis is projectleider bij stichting Energy Valley. De stichting investeert in de ontwikkeling van een duurzame energie-economie.

Marc HeddesMarc Heddes (1)

Marc Heddes is directeur van een bedrijf gespecialiseerd op het gebied van papier op basis van mineralen ter vervanging van 'gewoon' papier.

Marc VerdegemMarc Verdegem (1)

Marc Verdegem doceert visteelt aan de Wageningen Universiteit. Hij is expert op het gebied van aquacultuur.

Marcel JanssenMarcel Janssen (1)

Dr. Marcel Janssen is gepromoveerd op het kweken van microalgen aan de Wageningen Universiteit.

Marcel van 't HofMarcel van 't Hof (1)

Marcel van 't Hof is Business Manager Energie Efficiency van een bedrijf gespecialiseerd in groene en veilige energieoplossingen. Hij is expert op het gebied van energiemanagement.

Marcel van WesterhovenMarcel van Westerhoven (1)

Marcel van Westerhoven is werkzaam bij een adviesbureau voor duurzame ontwikkeling. Hij is expert op het gebied van o.a. gft-afval.

Marco AielloMarco Aiello (1)

Prof. Marco Aiello leidt verschillende projecten op het gebied van ziekenzorgsystemen en energiebesparing. Hij is expert op het gebied van energiezuinige gebouwen.

Marga HoekMarga Hoek (1)

Marga Hoek is directeur van De Groene Zaak, een vereniging van bijna 100 ondernemingen die koploper zijn in duurzaam ondernemen.

Margot RuttenMargot Rutten (1)

Margot Rutten is oprichter van een ambachtelijke zeepmakerij. Ze weet alles over (natuurlijke) zeep.

Margot van GastelMargot van Gastel (1)

Margot van Gastel is voorzitter van de Werkgroep micro-wkk van Cogen Nederland, een belangenvereniging voor betrokken partijen bij wkk.

Maria VennekensMaria Vennekens (1)

Maria Vennekens is in het dagelijkse leven lerares basisonderwijs. Daarnaast is ze kalligraaf en zentangle leraar.

Marianne ThiemeMarianne Thieme (1)

Marianne Thieme heeft in 2002 de Partij voor de Dieren opgericht. De Partij voor de Dieren zet zich in voor Dier & Welzijn en een duurzame samenleving. In 2001 werd zij beleidsmedewerker bij de Bont voor Dieren, een stichting die zich inzet voor de bescherming van pelsdieren. Drie jaar later werd zij directeur van de Stichting Wakker Dier.

Marieke SchoenmaeckersMarieke Schoenmaeckers (1)

Marieke Schoenmaeckers is eigenaar van een bedrijf dat organisaties helpt met het verduurzamen van alles wat er op kantoor ge- en verbruikt wordt.

Marietta SmidMarietta Smid (2)

Marietta Smid is senior adviseur duurzaamheidsbeleid voor een bank die zich richt op het beleggen en investeren van geld op een geheel duurzame wijze.

Marinel van de VeldeMarinel van de Velde (1)

Marinel van de Velde is initiatiefneemster van een Smart Work Center. Ze is expert op het gebied van Het Nieuwe Werken.

Marius SmitMarius Smit (1)

Marius Smit is freelance Creatief Marketing Strateeg en oprichter van Stichting Plastic Whale.

Marjolein DoetsMarjolein Doets (1)

Drs. Marjolein Doets is wetenschappelijk onderzoeker bij SWOCC. Ze is expert op het gebied van impletementatie van MVO.

Marjon van OpijnenMarjon van Opijnen (1)

Marjon van Opijnen is Senior consultant en business unit coördinator bij CREM en werkzaam in het werkveld MVO en ketenbeheer

Mark de la VieterMark de la Vieter (1)

Drs. Ir. Mark de la Vieter is projectleider bij de stichting Energy Valley. Hij is expert op het gebied van slimme energiesystemen.

Mark HuijbenMark Huijben (1)

Dr. ir. Mark Huijben is programma-directeur bij het MESA+ Institute for Nanotechnology, een onderzoeksinstituut op het gebied van nanotechnologie.

Martijn SchootstraMartijn Schootstra (0)

Martijn Schootstra en Wim Sinke zijn beiden bestuurslid van Holland Solar. Ze zijn gespecialiseerd in zonnepanelen en zonne-energie.

Martijn van ElburgMartijn van Elburg (1)

Martijn van Elburg is industrieel ontwerper bij een adviesbureau dat onderzoek heeft gedaan naar energie-efficiëntie. Hij is expert op het gebied van water koken.

Martijn van SchaikMartijn van Schaik (1)

Martijn van Schaik is bestuurslid van Surfrider Foundation Holland, een organisatie die gericht is op bescherming en gebruik van de zeeën, stranden en golven.

Martin van HeunMartin van Heun (1)

Martin van Heun is ruim 20 jaar werkzaam in de meet- en regeltechniek. Hij werkt momenteel als freelance consultant/engineer voor diverse bedrijven.

Maurits SteverinkMaurits Steverink (1)

Maurits Steverink is directeur van True Food Projects. Hij werkt als onafhankelijk expert aan het verduurzamen van vlees voor diverse foodketens.

Mélinda ChooMélinda Choo (1)

Mélinda Choo is campagnecoördinator van de Fairtrade Gemeente campagne en faciliteert iedereen die hiermee in zijn of haar gemeente aan de slag wil.

Mette te VeldeMette te Velde (1)

Mette te Velde is mede-oprichter van Strawberry Earth, een organisatie die laat zien dat het leuk is om duurzaam bezig te zijn.

Michael BoddekeMichael Boddeke (1)

Michael Boddeke is voormalig wethouder van Milieu in Apeldoorn. De gemeente richt zich met haar beleid "Natuurlijk Apeldoorn" op het worden van een energieneutrale stad.

Michael SebregtsMichael Sebregts (0)

Michael Sebregts is directeur van een bedrijf dat zich richt op alle toepassingen van led-verlichting

Michiel HaasMichiel Haas (1)

Prof. dr. ir. Michiel Haas is directeur van het NIBE. Hij is expert op het gebied van 0-materiaalgebouwen.

Michiel SoetersMichiel Soeters (2)

Michiel Soeters is oprichter van een adviesbureau op het gebied van MVO. Hij is expert op het gebied van de MVO prestatieladder en de CO2-prestatieladder.

Nathalie SteinsNathalie Steins (2)

Dr. Nathalie Steins is manager Benelux van MSC, een keurmerk en certificeringsprogramma voor duurzaam gevangen vis over de hele wereld.

Nick de RuiterNick de Ruiter (2)

Nick de Ruiter is de mede-oprichter van een duurzaamheidsadviesbureau. Hij is expert op het gebied van (starten met) MVO-beleid.

Nico VisserNico Visser (1)

Prof. Nico Visser is hoogleraar duurzame toeristische ontwikkeling aan de NHTV in Breda. Hij is expert op het gebied van klimaatneutraal vliegen.

Nicole VervaetNicole Vervaet (1)

Nicole Vervaet is werkzaam als campagne manager bij het Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën. Het bureau geeft informatie over oliën en vetten.

Niek Lopes CardozoNiek Lopes Cardozo (1)

Prof. dr. Niek Lopes Cardozo is voorzitter van de stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie. Hij is expert op het gebied van kernfusie.

Pablo van der LugtPablo van der Lugt (1)

Dr. ir. Pablo van der Lugt promoveerde aan de TU Delft op de duurzaamheid en commercialisatie van bamboematerialen.

Paola van der WorpPaola van der Worp (0)

Paola van der Worp werkt bij de Nederlandse Sauna Vereniging, een vereniging die informatie geeft over sauna in relatie tot ziekten en aandoeningen.

Patricia SchuttePatricia Schutte (1)

Patricia Schutte is voedingsdeskundige bij het Voedingscentrum, een organisatie die verantwoorde, eerlijke informatie geeft over voeding en voedsel.

Patrick TabakPatrick Tabak (2)

Patrick Tabak vertegenwoordigt diverse Europese leveranciers van hoogrendement houtkachels op de Nederlandse markt.

Paul DaleboutPaul Dalebout (2)

Paul Dalebout is gecertificeerd EPA-adviseur bij een adviesbureau gericht op energiebesparing voor bestaande woningen.

Paul TerpstraPaul Terpstra (1)

Prof. dr. Paul Terpstra is directeur van Sohit, een onderzoeksinstituut voor consumententechnologie. Hij is expert op het gebied van energieverbruik in huis.

Paul TienkampPaul Tienkamp (1)

Paul Tienkamp is oprichter van een duurzaam campingbedrijf. Hij is expert op het gebied van duurzame recreatie.

Pauline SimonsPauline Simons (1)

Pauline Simons is directeur van een adviesbureau gericht op duurzaam ondernemen. Ze is expert op het gebied van duurzaamheid in de gastvrijheidsector.

Penny BoneschanskerPenny Boneschansker (2)

Penny Boneschansker werkt als onderzoeker bij Milieu Centraal. Ze is expert op het gebied van LED-lampen en de energiebesparingsknop (ecobutton).

Pepijn VerpaalenPepijn Verpaalen (1)

Pepijn Verpaalen werkt bij een adviesbureau voor duurzame stedelijke ontwikkeling. Hij is expert op het gebied van collectief particulier opdrachtgeverschap.

Peter BleekerPeter Bleeker (1)

Peter Bleeker is directeur van een bedrijf dat organisaties in Nederland ondersteunt bij CO2-neutraal ondernemen.

Peter DebijePeter Debije (1)

Peter Debije is technisch natuurkundige bij een advies-, ontwerp- en installatiebedrijf op het gebied van duurzame energie. Hij is expert op het gebied van het energie-nul concept.

Peter SiegmundPeter Siegmund (1)

Dr. Peter Siegmund is secretaris van de sector Klimaat en Seismologie van het KNMI. Het KNMI is het nationale data- en kenniscentrum voor weer, klimaat en seismologie.

Peter van LutterveltPeter van Luttervelt (1)

Peter van Luttervelt is initiatiefnemer en projectmanager van een organisatie gericht op nieuw rijgedrag. Hij is expert op het gebied van ecodriving.

Peter WilbersPeter Wilbers (1)

Peter Wilbers is programma-adviseur Agentschap NL. Hij is expert op het gebied van Het Nieuwe Rijden.

Petra KaakPetra Kaak (2)

Petra Kaak is eigenaresse van een kwekerij en adviescentrum voor “grow your own”. Ze is expert op het gebied van moestuinieren (met kinderen).

Pier VellingaPier Vellinga (1)

Prof. dr. ir. Pier Vellinga is hoogleraar Klimaatverandering, Water en Veiligheid aan de Wageningen Universiteit. Hij is expert op het gebied van de zeespiegelstijging.

Pierre HuppertsPierre Hupperts (1)

Drs. Pierre Hupperts houdt zich al 20 jaar bezig met MVO en duurzaamheid. Hij is coördinator van de leergang MVO.

Piet ZijlstraPiet Zijlstra (1)

Piet Zijlstra is ruim vijfentwintig jaar werkzaam als adviseur in de civiele techniek. Hij is expert op het gebied van reflecterende bestrating.

Pieter NonhebelPieter Nonhebel (1)

Pieter Nonhebel is manager subsidieregeling Duurzame Warmte bij Agentschap NL. Hij is expert op het gebied van subsidies duurzame warmte.

Pieter WesselinkPieter Wesselink (3)

Pieter Wesselink is werkzaam voor een bedrijf dat groendaken, terrasdaken en parkeerdaken ontwikkelt en fabriceert.

Pim DijkstraPim Dijkstra (0)

Technische marketeer bij FirstFocus

Regina DinklaRegina Dinkla (1)

Regina Dinkla is werkzaam bij een stichting die de productie en afzet van duurzaam geteelde bloemen en planten stimuleert. Ze is expert op het gebied van eerlijke bloemen en planten.

Reinier HalbertsmaReinier Halbertsma (1)

Reinier Halbertsma is productontwerper bij een bedrijf gespecialiseerd in cradle to cradle design.

Reitha SheombarReitha Sheombar (12)

Reitha Sheombar is algemeen manager en tuinexpert bij tuinen.nl, een website die informatie biedt over tuinen en tuinieren.

Richard BruijneRichard Bruijne (1)

Richard Bruijne is woonbioloog en eigenaar van een bedrijf dat zich richt op het bereiken van een gezond leefklimaat in huis.

Richard van LoosbroekRichard van Loosbroek (1)

Richard van Loosbroek is adviseur bij een adviesbureau voor duurzame ontwikkeling. Hij is expert op het gebied van duurzame bedrijventerreinen.

Rick ScholtesRick Scholtes (1)

Rick Scholtes werkt als adviseur duurzaam bouwen bij het NIBE. Hij is expert op het gebied van het DUBOkeur.

Rick SchuurmanRick Schuurman (1)

Rick Schuurman is technisch directeur van een bedrijf dat zich richt op het verduurzamen van tuktuks.

Rob BosRob Bos (2)

Rob Bos is oprichter van een milieuvriendelijke bouwmarkt en groothandel in Nederland. Hij is expert op het gebied van dampopen isoleren en gezond bouwen.

Rob van BoxtelRob van Boxtel (1)

Rob van Boxtel is voorzitter van de Vereniging Erkende Na-Isolatiebedrijven in Nederland. Hij is expert op het gebied van na-isolatie.

Rob van BoxtelRob van Boxtel (0)

Rob van Boxtel is voorzitter van de Vereniging Erkende Na-Isolatiebedrijven in Nederland. Hij is expert op het gebied van na-isolatie.

Rob van DorlandRob van Dorland (1)

Dr. Rob van Dorland is wetenschappelijk onderzoeker bij het KNMI. Het KNMI is het nationale data- en kenniscentrum voor weer, klimaat en seismologie.

Rob WinkelRob Winkel (1)

Ir. Rob Winkel is senior consultant bij een adviesbureau gespecialiseerd in duurzame energie, energiebesparing en klimaatbeleid. Hij is expert op het gebied van hybride auto's.

Robert Jan BrouwerRobert Jan Brouwer (2)

Robert-Jan Brouwer is directeur en oprichter van een bedrijf, dat oplaadinfrastructuur voor duurzaam elektrisch vervoer ontwikkelt.

Robert MulderRobert Mulder (1)

Robert Mulder is werkzaam bij een producent van keramische bouwmaterialen.

Roel SmitRoel Smit (0)

Roel Smit is testexpert.

Roger VingerhoedsRoger Vingerhoeds (1)

Roger Vingerhoeds is zuiveringstechnoloog bij Waterschap Brabantse Delta (WBD). Hij is expert op het gebied van de energiefabriek.

Rolf KosterRolf Koster (1)

Rolf Koster is werkzaam bij de faculteit Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft. Hij is expert op het gebied van biokunststoffen.

Ronald BoerRonald Boer (1)

Ronald Boer is eigenaar van een duurzame groothandel voor promotiemiddelen, kantoorartikelen en relatiegeschenken.

Ronald de HaasRonald de Haas (1)

Ir. Ronald de Haas is projectmanager elektrisch vervoer bij een consultancy bureau en gespecialiseerd in snelladen.

Ronald KampherbeekRonald Kampherbeek (1)

Ronald Kampherbeek werkt bij de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling. Hij is expert op het gebied van de milleniumdoelen

Ronald van WelieRonald van Welie (1)

Ronald van Welie is directeur wet- en regelgeving bij de Nederlandse Cosmetica Vereniging. Hij is expert op het gebied van natuurlijke cosmetica.

Ruud PaapRuud Paap (1)

Ruud Paap is senior projectleider groen gas bij Stichting Energy Valley. Hij is expert op het gebied van groen gas.

Sander HaasSander Haas (3)

Sander Haas is de PR & Communicatiemanager van Asito, een schoonmaakorganisatie met 10.000 medewerkers van 90 nationaliteiten. Daarnaast is hij het centrale aanspreekpunt voor de MVO projecten die Asito ontplooit: het Nationaal Integratiediner (gericht op de P van People) en 1.000.000 druppels (gericht op de P van Planet).

Sanne BlokSanne Blok (1)

Sanne Blok is sinds oktober 2008 als ‘Oppermonkey’ verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van Stichting Monkey Business.

Sjaak de LigtSjaak de Ligt (1)

Sjaak de Ligt is al meer dan 20 jaar actief op het snijvlak van klimaatproblematiek en duurzame ontwikkeling. Zowel in West-Afrika, als bij de Nederlandse overheid en ngo’s, waaronder Oxfam Novib. Momenteel is hij directeur van een organisatie voor meer dan CO2-compensatie. In de zomer van 2011 heeft hij samen met Staatsbosbeheer en Landelijke Boomfeestdag het Nationaal Bossenfonds opgericht. Dit fonds biedt bedrijven in Nederland de mogelijkheid bomen en bossen te planten. Hij is tevens bestuurslid van de Stichting Klimaatdaad die campagnes en projecten ontwikkelt om Nederlanders meer te betrekken bij energiebesparing en duurzame energie.

Stefan W. KowalczykStefan W. Kowalczyk (1)

Dr. Stefan W. Kowalczyk is a bionanotechnology researcher at the Kavli Institute of Nanoscience in Delft. He wrote his PhD thesis on biomimetic nanopores.

Sten de WitSten de Wit (1)

Dr. Ir. Sten de Wit trekt binnen TNO verschillende initiatieven op het gebied van duurzame infrastructuur. Hij is initiator en inspirator achter SolaRoad bij TNO.

Suzan ReitsmaSuzan Reitsma (1)

Suzan Reitsma is projectleider bij Agentschap NL. Ze is expert op het gebied van De Nieuwe Band.

Sytske de WaartSytske de Waart (1)

Sytske de Waart is onderzoeker bij Milieu Centraal. Ze is expert op het gebied van voedselverspilling.

Tamara MohrTamara Mohr (1)

Tamara Mohr is werkzaam als teamleider bij Both ENDS, een organisatie die organisaties uit ontwikkelingslanden ondersteunt. Ze is expert op het gebied van Soja.

Tessa van der SteenTessa van der Steen (2)

Tessa van der Steen is orthomoleculair therapeut en healthcoach. Ze is expert op het gebied van gezonde voeding en orthomoleculaire geneekunde.

Theo OskamTheo Oskam (1)

Theo Oskam is directeur van een duurzame verzekeraar gespecialiseerd in levensverzekeringen en pensioenvoorzieningen.

Thomas VaassenThomas Vaassen (1)

Thomas Vaassen is medeoprichter van The Hub Amsterdam, een ideeënincubator, netwerk en duurzaam kantoor voor maatschappelijk betrokken ondernemers.

Tim van OerleTim van Oerle (5)

Tim van Oerle is entrepreneur en student met een passie voor vogels kijken. Hij verzorgt de vogelkalender op ClubGreen.

Tineke ZwijgersTineke Zwijgers (1)

Tineke Zwijgers is reisjournalist, auteur van reisgidsen en verbonden aan On Track. Ze is expert op het gebied van wandelen, fietsen en kanoёn in de natuur.

Ton van OostwaardTon van Oostwaard (1)

Drs. ir. Ton van Oostwaard is secretaris bij de stichting KBI. De stichting is het informatieloket voor certificering in de bouw- en installatiesector.

Ton van RooijenTon van Rooijen (1)

Ton van Rooijen is voormalig docent business innovatie aan Nyenrode Business Universiteit. Hij is expert op het gebied van 'greenpimpen'.

Ton WillemsenTon Willemsen (2)

Ton Willemsen is oprichter en CEO van een leverancier van isolatiematerialen. Hij is expert op het gebied van radiatorfolie en vloerisolatie.

Toos HofstedeToos Hofstede (1)

Toos Hofstede houdt zich bezig met Strategie en Communicatie voor een duurzame bierbrouwerij.

Vincent GruisVincent Gruis (1)

Vincent Gruis is hoogleraar Housing Management aan de TU Delft. Hij is expert op het gebied van keteninnovatie voor duurzame woningrenovatie.

Viola LindeboomViola Lindeboom (1)

Viola Lindeboom is projectmanager van het Centraal Informatiepunt Goede Doelen, een database met 5.000 Nederlandse goede doelenorganisaties.

Wiendelt HooijerWiendelt Hooijer (1)

Wiendelt Hooijer is projectmanager bij een competitie voor het ontwikkelen van duurzaam geproduceerde films

Wilco de RuiterWilco de Ruiter (1)

Wilco de Ruiter is werkzaam bij een bedrijf dat is gespecialiseerd in duurzame vloeroplossingen. Zo is hij o.a. expert op het gebied van PVC-vloeren.

Wilco KosterWilco Koster (2)

Wilco Koster is onderzoeker bij Milieu Centraal. Hij is expert op het gebied van warmtepompen

Willem LagewegWillem Lageweg (1)

Willem Lageweg is directeur van MVO Nederland, een organisatie die bedrijven, overheden en organisaties stimuleert en ondersteunt bij het invullen van hun maatschappelijke rol.

Willem SmelikWillem Smelik (1)

Willem Smelik is bestuurder bij duurzaam beleggingsfonds Meewind. In die hoedanigheid is Smelik expert in het betrekken van particulieren, bedrijven en overheden bij de financiering van duurzame energieprojecten. Investeren met een missie, dat is wat Meewind samen met haar ruim 6.000 participanten doet. Op deze manier is inmiddels al 60 miljoen euro aan eigen vermogen verstrekt.

Willemijn PeetersWillemijn Peeters (2)

Willemijn Peeters is de landelijke MVO-coördinator van de regionale COSsen in Nederland. Ze is expert op het gebied van MVO voor MKB'ers en gemeenten.

Wilma SteginkWilma Stegink (2)

Wilma Stegink is Sustainable Development manager bij een leverancier van propaangas en lokale, decentrale, duurzame energieoplossingen.

Wim ScheenWim Scheen (2)

Wim Scheen is directeur van een netwerkorganisatie die zich ten doel stelt zo veel mogelijk ondernemers te verbinden.

Wim SinkeWim Sinke (1)

Prof. dr. Wim Sinke is stafmedewerker bij ECN, een onafhankelijk onderzoeksinstituut voor duurzame energie. Hij is expert op het gebied van zonne-energie.

Wim UljeeWim Uljee (1)

Wim Uljee is senior communicatieadviseur bij SMK, een stichting die zich bezighoudt met het ontwikkelen, beheren en toetsen van criteria voor duurzame producten en diensten.

Wouter DurvilleWouter Durville (1)

Wouter Durville is oprichter van ONEforONE, een nieuwe consumentenbeweging voor ontwikkelingshulp op basis van het ‘buy one give one’-principe.

Wouter SiemersWouter Siemers (1)

Ir. Wouter Siemers is programma-adviseur Groen Beleggen bij Agentschap NL. Hij is expert op het gebied van Regeling Groenprojecten.

Wouter SiemersWouter Siemers (0)

Ir. Wouter Siemers is programma-adviseur Groen Beleggen bij Agentschap NL. Hij is expert op het gebied van Regeling Groenprojecten.

Ynzo van ZantenYnzo van Zanten (1)

Ynzo van Zanten is econoom en ondernemer, en is expert op het gebied van duurzaamheid, strategie en communicatie.

Yvonne JanssenYvonne Janssen (2)

Yvonne Janssen is ESG-analist bij een specialist op het gebied van verantwoord institutioneel vermogensbeheer. Ze is expert op het gebied van ESG-onderzoek en verantwoord beleggen.

Blijf op de hoogte met de ClubGreen nieuwsbrief:

Lifestyle

Planet

Business