Duurzaam en betaalbaar printen in je thuiskantoor

ClubGreen | december 29, 2020 | 0 | Bedrijven

Ook al is pas tijdens de Coronacrisis gebleken dat veel banen beter en efficiënter thuis uitgevoerd kunnen worden, de kans is groot dat deze trend als de crisis voorbij is zal blijven bestaan. Van huis werken is beter voor het milieu, het scheelt reistijd en reiskostenvergoeding, het scheelt een bureau, het is efficiënter en werknemers zijn ook gelukkiger. Als jij van huis werkt, dan wil je duurzaam en betaalbaar printen en goedkope cartridges helpen je daarbij.

Een goede balans

Zoals thuiswerkers wel hebben gemerkt de afgelopen maanden is van huis werken niet altijd even positief. Het onder de mensen zijn wordt toch wel erg gemist en dat is iets waar iedereen mee te maken krijgt. Te veel thuis zitten geeft het gevoel opgesloten te zijn en daar word je niet gelukkig van. Daarom is het in de toekomst belangrijk om een goede balans te vinden. Je kunt dan bijvoorbeeld een werkweek 2 dagen van kantoor werken en 3 dagen thuis. Wat ook de toekomst, van huis werken zal een groter deel uitmaken van ons professionele leven en daarbij hoort ook goedkoop en duurzaam printen in je thuiskantoor.

Duurzaam printen

De meeste kantoren hanteren al een paperless policy en dat zet je thuis natuurlijk zoveel mogelijk voort. Toch kun je er soms niet onderuit om af en toe iets te moeten printen en dat doe je alleen als het echt nodig is. Je gebruikt gerecycled papier en print altijd dubbelzijdig. Prints die je daarna niet meer nodig hebt gebruik je later als notitiepapiertjes. Duurzaam printen is ook printen in zwart wit en niet in kleur.

Goedkoop printen

Goedkoop printen doe je door de beste aanbiedingen te vinden. En dan kun je je cartridges het beste online aanschaffen. Bij een goede online winkel vind je beste deals voor cartridges van alle merken, omdat je bij online winkels vaak de beste aanbiedingen en kortingen krijgt. Daarnaast is online winkelen natuurlijk ook veel gemakkelijker, er zijn geen openingstijden en het assortiment is groot. Je vindt er vast de cartridges tussen die jij nodig hebt voor jouw specifieke printer. En deze heb je dan de volgende dag al in huis.

Wat kun jij doen om goedkoop en duurzaam te printen in je thuiskantoor?

Ook vanuit jouw thuiskantoor kun je dus een steentje bijdragen aan een beter milieu voor ons allemaal. En als iedereen die thuiswerkt dat doet, dan maakt dat al een groot verschil. Dat, samen met het verminderde verkeer en dus uitlaatgassen in de lucht, zorgt voor een veel betere situatie als voor de Coronacrisis. Het milieu raakt minder vervuild en de files zijn minder erg. Om zelf ook duurzaam en goedkoop te printen thuis, kun je de volgende stappen ondernemen:

  • Schaf online goedkope cartridges aan.
  • Print alleen als het echt nodig is, print dan op beide kanten van het papier en zwart/wit.
  • Stel je printer in op een ecologische instelling waarmee het met zo min mogelijk inkt een zo goed mogelijke afdruk maakt.
  • Investeer in gerecycled papier.
  • Sla je informatie zoveel mogelijk digitaal op en maak van jouw thuiskantoor een paperless office waar mogelijk.
  • De prints die verkeerd zijn gegaan of die je later niet meer nodig hebt, gebruik je als notitieblaadjes.

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl