Low Car Diet

Low car diet

Low Car Diet

Low Car Diet

Nee, dit is geen spelfout. We gaan het niet hebben over het welbekende ‘low carb diet’, een methode om af te vallen door minder koolhydraten te consumeren. Het betreft hier een heel ander soortig ‘dieet’.

Wat is het Low Car Diet?

Gedurende een maand lang (10 oktober t/m 9 november) laten topbestuurders en medewerkers van bedrijven en overheden de auto staan en maken zij gebruik van andere vormen van vervoer. Duurzame vormen van vervoer zoals de (elektrische) fiets, de trein en de bus.

Doel van het Low Car Diet

Het Low Car Diet is een initiatief van Urgenda. Urgenda is een organisatie voor duurzaamheid en innovatie. Het doel van het Low Car Diet is zoveel mogelijk bedrijven en organisaties op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met duurzame mobiliteit en ze te ondersteunen bij implementatie in de bedrijfsvoering. De auto staat het grootste deel van dag stil en is een enorme kostenpost. Duurzaam vervoer is goedkoper, schoner en schept ruimte op de weg en in de stad.

De voordelen van het Low Car Diet voor bedrijven

  • Gebruik van verschillende vormen van vervoer met één mobiliteitskaart (NS Business Card)
  • Direct een besparing op mobiliteitskosten
  • Tijdwinst door te vergaderen op locatie, zoals stations, of thuis te werken
  • Concrete realisatie van duurzame ambities en minder CO2-uitstoot
  • Een gezondere levensstijl
  • Meer effectief en ontspannen reizen
  • Draagvlak voor een duurzamer mobiliteitsbeleid

Wedstrijd

Gedurende deze maand van Low Car Dieting, wordt er een ranking bijgehouden van alle bedrijven waarbij het bedrijf dat het meeste uitstoot reduceert het hoogst wordt gerankt. Deze ranking is gedurende de maand online te bekijken. Op 9 november is een uiteindelijk een winnaar. Het bedrijf wat de minste uitstoot heeft per kilometer (gram CO2/km) krijgt ook een prijs.

Ook op een Low Car Diet?

Via een inschrijfformulier op de website kunt u zich inschrijven om deel te nemen aan het Low Car Diet. Het Low Car Diet richt zich op MKB- en grote bedrijven maar ook op ZZP-ers. Deelname voor ZZP-ers is gratis. Voor bedrijven zijn hier kosten aan verbonden.

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Blijf op de hoogte met de ClubGreen nieuwsbrief:

Lifestyle

Planet

Business