Dé manier om te investeren!

ClubGreen | april 12, 2021 | 0 | Green Blog

Het ijs smelt op de Noordpool. In Nederland sneeuwt het in april. Het klimaat is helemaal overstuur en bot gezegd komt dat door ons. Gelukkig, kunnen wij ons steentje daarin bijdragen door duurzaam te gaan leven. Maar, duurzaam leven is duur. Je kan het zo duur maken als je zelf wilt. Stel je hebt geld nodig dan kan duurzaam leven de optie zijn. Op welke manieren dat kan, lees je verder in dit artikel.

De eerste manier om duurzaam te leven is om duurzame producten aan te schaffen. De meeste denken dat biologische producten duur zijn, maar dat is niet altijd het geval. Welke producten zijn duurzaam? Om daarachter te komen moet je zelf even wat onderzoek doen. Er is genoeg informatie te vinden op het internet.

Een andere manier is om het huis goed te laten isoleren. Isolatie zorgt ervoor dat de warmte niet uit de kamer gaat, waardoor je de verwarming niet warmer hoeft te zetten. Hierdoor bespaar je energieverbruik en extra kosten. Wil je nog meer besparen op je energieverbruik? Dan is het mogelijk om zonnepanelen aan te schaffen. Zonnepanelen is geen goedkope aankoop. Het is logisch dat niet iedereen duizenden euro’s heeft voor om duurzaam te leven. Een oplossing hiervoor is direct geld lenen. Waardoor je kan investeren in het duurzaam leven en op lange termijn veel geld bespaart.

Optie drie is dat je goed om moet gaan met je spullen. Als er netjes wordt omgegaan met spullen en je bergt ze goed op, gaan ze langer mee. Dit zorgt er voor dat je geen geld hoeft te betalen voor nieuwe producten. Daarnaast hoeven fabrikanten geen extra producten te maken en dat zorgt ervoor dat de lucht minder wordt vervuild.

Optie vier is om over te stappen van een benzineauto naar een elektrische auto. De auto stoot dan vrijwel geen koolstofdioxide meer uit. Dit zal helpen tegen de opwarming van de aarde, maar ook voor je portemonnee. Verzekeringsmaatschappijen geven korting voor mensen die gebruik maken van een elektrische auto.

Een andere mogelijkheid is om te wisselen van energiemaatschappij. De reden hiervoor is dat niet alle maatschappijen duurzaam zijn. 

Als laatste helpt het om minder eten weg te gooien. Om dit voor elkaar te krijgen moet je bewust worden op hoeveel je eet, zodat je daarop de porties kan aanpassen. Heb je veel eten over? Bewaar het eten dan in de koelkast of vriezer. Hierdoor kan je nog een dag genieten van je maaltijd. 

Dit zijn enkel wat voorbeelden van duurzaam leven en geld besparen. Er zijn nog meer mogelijkheden te noemen. Het belangrijkste is dat je bewust wordt van de mogelijkheden die er zijn op het gebied van goedkoop duurzaam leven

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl